Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Δικαιοσύνη» με ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων ... υπόσχονται οι Σοσιαλδημοκράτες

Με κεντρικό μότο «Ωρα για περισσότερη δικαιοσύνη», παρουσίασαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τους βασικούς άξονες του προεκλογικού τους προγράμματος, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και να την εγκλωβίσουν στην «άλλη συνταγή διαχείρισης» της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, έχει ήδη υποσχεθεί στους επιχειρηματίες «έκρηξη» δημόσιων επενδύσεων με κρατικό χρήμα, αλλά και φοροαπαλλαγές για όσους ομίλους «επενδύουν στην Ερευνα» και στην «ψηφιοποίηση της παραγωγής».

Επιδιώκοντας να κερδίσουν την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων, οι Σοσιαλδημοκράτες, που συγκυβερνούν σήμερα με τους Χριστιανοδημοκράτες, παρουσίασαν μέτρα «ανακούφισης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων», όπως «δωρεάν εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο», αλλά και «ισότητα στις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών» για την Υγεία. Επίσης υποσχέθηκαν «απαλλαγή από τα τέλη για τους παιδικούς σταθμούς», «που σημαίνει αρκετές εκατοντάδες ευρώ ανά παιδί το μήνα».

Με ένα «Σύμφωνο για αξιοπρεπείς μισθούς», οι εργαζόμενοι υποτίθεται ότι θα παίρνουν υψηλότερους μισθούς, την ώρα που σχεδόν 10% των εργαζομένων απειλούνται από τη φτώχεια, ενώ ο στόχος για τις συντάξεις είναι «να μην μειωθούν περαιτέρω»... Επίσης ο Σουλτς επανέλαβε τη δέσμευση για επέκταση του επιδόματος της ανεργίας στα δυο χρόνια για όσους ανέργους συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, ικανοποιώντας το αίτημα των εργοδοτών για ενίσχυση της κατάρτισης και της εξειδικευμένης εργασίας.

Σχετικά με τις συντάξεις και τη φορολογία, οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται τις επόμενες βδομάδες να παρουσιάσουν πιο αναλυτικές προτάσεις.

Ανακοίνωσαν ακόμα την πρόσληψη 15.000 επιπλέον αστυνομικών και δεσμεύτηκαν για την απέλαση όσων προσφύγων τα αιτήματα ασύλου απορρίπτονται και όσων αλλοδαπών διαπράττουν εγκλήματα. Επιπλέον ζητούν καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Βουτιά» στις δημοσκοπήσεις

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Forsa» συνεχίζεται η «βουτιά» των Σοσιαλδημοκρατών, που συγκεντρώνουν το 25% των ψήφων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) υπό την Αγκελα Μέρκελ ανεβαίνουν στο 39%. Στην τρίτη θέση είναι το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) με 9% και ακολουθούν το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα «Αριστερά» με 8%, οι «Πράσινοι» και το ακροδεξιό - ευρωσκεπτικιστικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 7%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ