Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει την κρατική καταστολή στην Ινδία

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος μαζικών οργανώσεων των φτωχών αγροτών και των εργατών γης στην Καλκούτα, Ινδία, χτες (σ.σ. 22/5). Οι συγκεντρωμένοι, που είχαν τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) και του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης, διεκδίκησαν μέτρα ανακούφισης και πορεύτηκαν μέχρι την έδρα της κρατιδιακής κυβέρνησης για να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν επίθεση καταστολής, χτυπώντας τη διαδήλωση και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 900 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 100 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση του "Κογκρέσου του Τριναμόολ", που εκφράζει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλίων στο κρατίδιο, από το 2011 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε άγρια καταστολή σε βάρος του κομμουνιστικού και του λαϊκού κινήματος, με εκατοντάδες νεκρούς.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης και τα μέτρα καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Για μια ακόμα φορά εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη του στο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα της Ινδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό) και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας».

  • Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), καταγγέλλοντας αποφασιστικά την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της τοπικής κυβέρνησης του «Κονγκρέσου Τριναμόολ» και του αρμόδιου υπουργού, «που αγνοούν τα δίκαια αιτήματα των φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για βελτίωση των συνθηκών ζωής τους», σημειώνει: «Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες επιθέσεις θα αποτρέψουν τις λαϊκές διαμαρτυρίες στη Δυτική Βεγγάλη και άλλες πόλεις. Οι λαϊκές δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις παρ' όλη την αστυνομική τρομοκρατία».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org