Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«Κόκκινα» γιορτινά ραντεβού

Το «ταξίδι» του 27ου Φεστιβάλ συνεχίζεται αυτές τις μέρες στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στην Κομοτηνή.

Χτες ξεκίνησε και το διήμερο στις Σέρρες, στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Σήμερα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γ. Νταφούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί συζήτηση για τα Βαλκάνια, ενώ η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από την κομπανία «Μινόρε» με τους Β. Διδασκάλου, Γ. Ιδα και Θ. Βήτα.

Στην Κατερίνη, το διήμερο των εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 5ου Γυμνασίου. Σήμερα θα μιλήσει ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση του νομού Πιερίας και προβολή σλάιντς με θέμα: «Από το Γερμανό κατακτητή στον Αμερικανό "ειρηνοποιό". Η αντίσταση συνεχίζεται». Θα παρουσιαστεί επίσης, χρονικό του σύγχρονου αντιΝΑΤΟικού αγώνα. Ακολουθεί έντεχνο ελληνικό τραγούδι από το συγκρότημα «Πίπλιους» και ροκ από τα συγκροτήματα «Rebellians» και «Αγνωστη Αιτία».

Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στα 83 χρόνια του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Σ. Παπαδόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ποντιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και συναυλία με τον Χάρη Παπαδόπουλο σε τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη και ποίηση Νίκου Καββαδία. Ερμηνεύουν: Αλμπένα, Γ. Λίζος, Γ. Τζαμπαζάκης. Φιλικά θα συμμετάσχει ο Μανώλης Ρασούλης.

Στην Ανατολική Μακεδονία

Χτες ξεκίνησε το διήμερο των εκδηλώσεων και στην Αλεξανδρούπολη στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης. Σήμερα θα μιλήσει η Σ. Βλησίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κομοτηνή ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις στο «Θερινό Θέατρο». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Κούβα, θεατρικά σκετς για τις εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και στα Βαλκάνια. Θα μιλήσει ο Ν. Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αύριο Κυριακή την κεντρική πολιτική ομιλία θα κάνει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στην Καβάλα ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις από το χώρο του Τελωνείου, όπου θα μιλήσει ο Χ. Γκιαουράκης, γραμματέας της Οργάνωσης Καβάλας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο χώρο των φέρι μποτ. Εκεί θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ