Κυριακή 21 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτωχότερα νοικοκυριά, φτηνότεροι εργάτες...

Σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση με νέα μέτρα που ξεκινούν από τα 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση περιλαμβάνονται στο πακέτο της συμφωνίας ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και το κουαρτέτο, όπως αυτά «κλείδωσαν» στον εφαρμοστικό νόμο - τερατούργημα και στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2018 - 2021, που ψηφίστηκαν την περασμένη βδομάδα στη Βουλή.

Σήμερα στον «Ριζοσπάστη» παρουσιάζουμε αναλυτικά, και με ρεπορτάζ αλλά και στο σχετικό πίνακα στη διπλανή σελίδα, όλες τις νέες αντιλαϊκές ανατροπές του 4ου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν σε όσα ήδη ισχύουν και έχουν οδηγήσει το λαό στην απόγνωση.

Στην πρώτη γραμμή του σφαγείου βρίσκονται η κατακρεούργηση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, η διάλυση των κάθε είδους προνοιακών επιδομάτων που έχουν απομείνει για τα λαϊκά νοικοκυριά και βέβαια η εκτίναξη της φοροληστείας απέναντι σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, μέσω της παραπέρα διάλυσης του αφορολόγητου ορίου και μάλιστα για δεύτερη φορά από τη σημερινή κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, τα «ορόσημα» της συμφωνίας τους περιλαμβάνουν δεκάδες παρεμβάσεις ακόμη, που θα ξεδιπλωθούν στη συνέχεια και για την περίοδο τουλάχιστον μέχρι το 2018, με κεντρικό άξονα την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου, στη στρατηγική δηλαδή όπου εντάσσονται και υπηρετούν, μια προς μια και όλες μαζί, οι αντιλαϊκές διατάξεις και άλλες παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ