Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με το ΚΚΕ για να ζωντανέψει η ελπίδα!

Σε συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

Σε συνεστίαση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ παρευρέθηκε και μίλησε, χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο βάρβαρο περιεχόμενο του 4ου μνημονίου που ψηφίστηκε προχτές στη Βουλή σημειώνοντας ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τη συμφωνία, την ένταξη στην «ποσοτική χαλάρωση» και την περιβόητη ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, ταυτίζεται με την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και προϋποθέτει το τσάκισμα της εργατικής τάξης, του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, επίσης, στη μάχη της απεργίας της 17ης Μάη, υπογραμμίζοντας ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα «έδωσαν απάντηση στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, στη λογική τού "τίποτα δε γίνεται", έδωσαν απάντηση και στην ειρωνεία του πρωθυπουργού, που έχει το θράσος να λέει πως "ο λαός δείχνει ανοχή γι' αυτό και δεν κινητοποιείται"!».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΕΕ, σημείωσε ότι οι φυγόκεντρες τάσεις που δυναμώνουν στο εσωτερικό της, μαρτυρούν τον πραγματικό της χαρακτήρα ως καπιταλιστικής ένωσης και καταρρίπτουν τον μύθο της σύγκλισης, της ευημερίας των λαών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου «διασταυρώνονται αντιτιθέμενες επιδιώξεις αστικών τάξεων» και ανέδειξε τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης».


Motion Team

Κλείνοντας, ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τους λέμε ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα καλούμε το λαϊκό κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλες αυτοπροσδιοριζόμενες ως αριστερές δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, αισθάνεται δικαιολογημένη οργή, να κάνει το βήμα τώρα.

Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με την οργή και τη δυσαρέσκεια γι' αυτήν την κυβέρνηση και την κατρακύλα της.

Για να ζωντανέψει η ελπίδα, καλούμε τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις να συναντηθούμε, να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για το πώς θα ανοίξουμε αυτόν το δρόμο.

Πώς θα παλέψουμε μαζί για να γίνει πραγματικότητα η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Αυτή μπορεί να αποτελέσει και τη μοναδική, γνήσια απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της περιοχής, της Ευρώπης, του κόσμου.

Ετσι μόνο θα μπορέσει να ζήσει ο λαός σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, να απολαύσει τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της Ελλάδας».

Στην εκδήλωση ακολούθησε γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Παλιοί Διαβάτες» (με τους Μαρία Φραγκούλη, Λεωνίδα Μουλαγιαννιό και Νίκο Ταλέα) με έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και με το ποντιακό σχήμα του Λάμπη Τσακαλίδη.

  • Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα θα δημοσιευθεί αύριο, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org