Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η Πορεία Ειρήνης

Σήμερα ο Αγώνας Δρόμου προς τιμήν του Γρ. Λαμπράκη

Με τον Αγώνα Δρόμου, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Γρηγόρης Λαμπράκης, συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), φορείς και εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Ο Αγώνας Δρόμου θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.

Αύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το επόμενο Σάββατο, 27 Μάη, στο ΕΚΘ, η ΕΔΥΕΘ και η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν μεγάλη πολιτική εκδήλωση, για δύο σημαντικές επετείους του Παλαιστινιακού λαού, τη NAKBA 1948 και τον πόλεμο του 1967 ΝΑΧΑ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία για έναν από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους αγωνιστές και ηγέτες του Παλαιστινιακού λαού, τον Μαρουάν Μπαργούτι.

Εξάλλου, η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης θα στηρίξουν το Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Ιούνη, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζεται η μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24/6.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org