Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχαιρεσίες σε εμποροϋπαλλήλους - τρόφιμα - πρακτορεία

Κάλεσμα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνει στους εργαζόμενους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων (ΔΑΣΕ). Οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου θα ξεκινήσουν στις 21 Μάη και θα ολοκληρωθούν στις 4 Ιούνη. Οι εμποροϋπάλληλοι θα μπορούν να ψηφίζουν με το βιβλιάριο υγείας και την αστυνομική τους ταυτότητα, όλες τις μέρες, από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίας Φιλοθέης 5β). Κάλπη θα στηθεί και στα παραρτήματα στο Περιστέρι και το Μενίδι.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣΕ, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Ψηφίζουμε τη ΔΑΣΕ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρίσκεται σταθερά στο τιμόνι του σωματείου, στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα και δυναμώνουμε τις ταξικές δυνάμεις στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζικοποιούμε το κλαδικό μας σωματείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, έχει γραμμή σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, με την αντιλαϊκή πολιτική που ξεθεμελιώνει δικαιώματα και κατακτήσεις για να ενισχύεται η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που λυμαίνονται τον κλάδο».

Αποκούμπι όλων των εργαζομένων το Συνδικάτο

Σε αρχαιρεσίες προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων Αττικής, από τις 21 έως τις 30 Μάη. «Ισχυροποιούμε το Συνδικάτο μας, δυναμώνουμε την πάλη μας», είναι το κάλεσμα της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Σωματείου. Την Κυριακή 21/5 κάλπη θα στηθεί στα γραφεία του Συνδικάτου στο ΕΚΑ (10 π.μ., - 6 μ.μ.) και στο Κορωπί (Δημοτική Βιβλιοθήκη, 9 π.μ. - 9 μ.μ.). Τη Δευτέρα 22/5 στο εργοστάσιο της «ΕΒΓΑ» (10 π.μ. - 5 μ.μ. και 9 μ.μ. - 11 μ.μ.) και στο ΕΚΑ (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.).

«Πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά να οργανώσουμε την πάλη μας όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας», αναφέρει η ΔΑΣ και συνεχίζει: «Κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος του απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Είτε δουλεύουμε με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, είτε ως εποχικοί και μέσω εργολάβου, το δικό μας αποκούμπι, η δική μας δύναμη βρίσκεται στην ισχυροποίηση του κλαδικού μας συνδικάτου, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Ψήφο στη ΔΑΣ κόντρα στις αξιώσεις για «εργασιακή ειρήνη»

Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ). Οι εκλογές του σωματείου θα γίνουν στις 25, 26 και 27 Μάη. Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ, η οποία είχε την πλειοψηφία στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, υπενθυμίζει τους αγώνες που έδωσε το Σωματείο, επιλέγοντας το δρόμο της συσπείρωσης με το ΠΑΜΕ. Η ΔΑΣ αναφέρεται ακόμα στις ανακατατάξεις και τις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και προειδοποιεί πως η «επόμενη μέρα» που ετοιμάζουν οι εργοδότες θα είναι δύσκολη για τους εργαζόμενους. «Εμφανίζονται νέοι "σωτήρες", που απαιτούν εργασιακή ειρήνη! Δηλαδή να κάτσουμε ήσυχα και να αποδεχθούμε τη σφαγή μας! Θα μπουν εκ νέου πλαστά διλήμματα στα οποία όλοι θα πρέπει να πάρουμε θέση», σημειώνει και προσθέτει: «Η καλύτερη απάντηση στις εργοδοτικές επιδιώξεις είναι η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ