Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπανικολάου

«Εφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπανικολάου. Η πολιτική κηδεία του πραγματοποιήθηκε χτες. Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών» αναφέρει:

«Το οπτικοακουστικό τοπίο και ο χώρος της τέχνης και του πολιτισμού από χτες είναι φτωχότεροι. Από χτες δεν βρίσκεται ανάμεσά μας ο συνάδελφος, ο συναγωνιστής, ο σκηνοθέτης, δάσκαλος και ποιητής, Μιχάλης Παπανικολάου.

Ο Μιχάλης Παπανικολάου ήταν ένας άνθρωπος δραστήριος τόσο στην καλλιτεχνική, όσο και στην συνδικαλιστική και κοινωνική ζωή του.

Σκηνοθέτησε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικά επεισόδια και κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ποίηση, εκδίδοντας αρκετές ποιητικές συλλογές.

Στη συνδικαλιστική του δράση διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, καθώς και του εισπρακτικού μας φορέα. Υπήρξε δραστήριο και ανήσυχο πνεύμα, μαχητικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των σκηνοθετών.

Θα τον θυμόμαστε ακόμα για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΕΣ, πάντα με καίριες και ζωντανές τοποθετήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ