Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την Ενωση Κεντρώων Δ. Καρράς κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του πολυνομοσχεδίου, με αφορμή ζητήματα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων που εντοπίζει σε έκθεσή της η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, αλλά και τις τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων, όπως του εκπροσώπου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Την ένσταση απέρριψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης σχολιάζοντας τα περί αντισυνταγματικότητας σημείωσε πως είναι μια ιστορία που έχει «καταντήσει ανιαρή». «Οταν κόβει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τις συντάξεις τότε είναι αντισυνταγματικές κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, και όταν της κόβει ο ίδιος τις θεωρεί συνταγματικές και βγαίνουν στα κεραμίδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Υπογράμμισε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στην ένσταση επικαλέστηκε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Υπενθύμισε ότι «την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την είχαν κάνει οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα ωρύονταν κυριολεκτικά μέσα στη Βουλή ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα επιτρέψει την περικοπή των συντάξεων. Αυτά δεν λέγατε; Ερχεται τώρα η κυβέρνηση και τι επικαλείται; Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που λέει ότι η περικοπή των συντάξεων - δηλαδή το "γδάρσιμο" του κόσμου - που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι σύννομη. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις, αλλά τελικά εκείνος που αποφασίζει είναι η εκάστοτε πλειοψηφία που λέει ότι «πετάει ο γάιδαρος και έχει και έλικες και απογειώνεται». Σημείωσε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπηρετούν ταξικά συμφέροντα, γι' αυτό ποτέ δεν έφεραν νόμους κατά όσων «έφαγαν» 50 δισ. ευρώ, από το Ασφαλιστικό, αλλά συνέχεια τσακίζουν τους εργαζόμενους για να αυξηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Ολομέλεια, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, έχει αποκλειστεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή μετά την τραμπούκικη ενέργεια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ηλ. Κασιδιάρη εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Ν. Δένδια κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ