Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο, τη θωράκιση των κερδών του κεφαλαίου

«Το ρεσιτάλ αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για το ποιος πέρασε τα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα, ποιος φτώχυνε περισσότερες λαϊκές μάζες, συρρικνώνοντας δικαιώματα που κερδήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα με αγώνες και αίμα, πάει σύννεφο», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, προσθέτοντας πως «το κύριο είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες, τα βάσανα, τις ανάγκες του λαού. Κοροϊδεύετε, προσπαθείτε να κρύψετε ότι είστε στην ίδια όχθη, "στυλοβάτες", εξυπηρετείτε τον ίδιο στρατηγικό στόχο: Τη θωράκιση και ισχυροποίηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η Δ. Μανωλάκου ανέφερε πως «παριστάνετε ότι αντιπολιτεύεστε τη ΝΔ και την ίδια στιγμή ενσωματώνετε, παγιώνετε ό,τι πιο αντιδραστικό πέρασαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», «προσθέτετε και νέα σκληρότερα, αντιδραστικότερα μέτρα, ό,τι ζητάει το κεφάλαιο για να γίνει πιο φτηνή, πιο εξευτελιστική η αμοιβή της εργασίας. Εξαθλιώνοντας νέες εργατικές λαϊκές μάζες, στραγγαλίζοντας το δικαίωμα στην απεργία».

«Και βέβαια ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, «υπόσχονται επαναφορά στα προ του 2009 επίπεδα. Γιατί; Γιατί την ίδια στρατηγική έχετε, αυτή της ΕΕ, αφού τα ίδια μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ που δεν έχουν μνημόνια, ούτε κουαρτέτο. Γιατί είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.»

Η Δ. Μανωλάκου αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα και στο παράδειγμα της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έβαλε χτες μέρα απεργίας μπροστά «στους εργασιακούς χώρους γκέτο, με τους εμπόρους των σκλαβοπάζαρων, με εντατικοποίηση και απλήρωτη δουλειά, με ατυχήματα που δε δηλώνονται».

«Αυτές είναι οι "επενδύσεις" και η "δίκαιη ανάπτυξή" σας, αυτό θεωρείτε "βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος", τέτοιες επενδύσεις υπόσχεστε. Μόνο που όλο το σχέδιο ανάπτυξης που επαγγέλλεστε δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού. Και γι' αυτό πρέπει να το απορρίψουν, να αρνηθούν τη φτωχοποίηση και δυστυχία τους», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, που κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό, μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. «Αυτή την προοπτική προσπαθείτε να κρύψετε με τις κοκορομαχίες σας», σημείωσε, κλείνοντας την παρέμβασή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ