Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Βαθιά ταξικά τα μέτρα

Ως «βαθιά ταξικά, που συνιστούν κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα» χαρακτήρισε τα μέτρα ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ. Οπως είπε, είναι μέτρα μόνιμα, που προστίθενται σε όλα τα προηγούμενα, οδηγώντας στη φτωχοποίηση χιλιάδων ακόμα λαϊκών νοικοκυριών, και συμπλήρωσε: «Επιβεβαιώνεται ότι κανείς δεν εξαιρείται από τη νέα επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους υπόσχεται νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις».

Ο βουλευτής του Κόμματος στάθηκε αναλυτικά στις νέες περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια και το Φάρμακο, που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι σε συνδυασμό με το κυβερνητικό σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπηρετείται ακόμα περισσότερο η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι τα μέτρα φέρνουν βάθεμα της εργασιακής εκμετάλλευσης, ξεκλήρισμα χιλιάδων ακόμα αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και μικρομεσαίων αγροτών, προκειμένου το κεφάλαιο να κατακτήσει νέα πεδία κερδοφόρας δράσης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανάφερε ότι «σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα, που η εκτόξευση της παραγωγικότητας και ο συγκεντρωμένος πλούτος επιτρέπουν μείωση του εργάσιμου χρόνου, σταθερή δουλειά για όλους, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία υψηλών προδιαγραφών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δωρεάν, η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται για το πόσα λιγότερα ή περισσότερα θα χάνει ο λαός στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας και της ανάκτησης μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης, αλλά για το ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τι καθήκοντα προκύπτουν για τους εργαζόμενους, για το ίδιο το κίνημα. Κι αυτό μένει ο λαός να το σκεφτεί και να το αποφασίσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ