Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η μεγάλη χτεσινή απεργία δίνει τη σκυτάλη στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πακέτο

Παναττικό συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια - Την ίδια ώρα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Με δύναμη από τη χτεσινή μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις δεκάδες πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν σε όλη τη χώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες, βρίσκονται «στο πόδι», για να δώσουν και με τα σημερινά απογευματινά συλλαλητήρια ισχυρή εργατική - λαϊκή απάντηση στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Τον τόνο των χτεσινών κινητοποιήσεων έδωσε η εντυπωσιακή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, με χιλιάδες εργαζομένων και λαού να συγκεντρώνονται - παρά το βροχερό καιρό - και να διαδηλώνουν μαχητικά, με σύνθημα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης- κεφαλαίου - ΕΕ».

Η μάχη συνεχίζεται σήμερα, με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις, τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων, τις εξορμήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί σε χώρους δουλειάς, με στόχο να ακουστεί και σήμερα δυνατά το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα και τη ζωή τους, παλεύουν για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
«Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τονίζει την ανάγκη η απεργία να δώσει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη, μέρα ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στα σημερινά απογευματινά συλλαλητήρια, αλλά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων και εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους, που οργανώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική - παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεών, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει.

Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζομένων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη 1 το μεσημέρι, με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα Συνδικάτα Οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα, καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη.

Οδός Αθηνάς
Οδός Αθηνάς
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή!».




Πανεπιστημίου
Πανεπιστημίου

Σύνταγμα
Σύνταγμα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενική απεργία αύριο - ΟΛΟΙ στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!(2016-02-03 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι αποφάσεις για αγώνα(1996-12-06 00:00:00.0)
Απεργίες και συγκεντρώσεις την Πέμπτη, 28 Νοέμβρη(1996-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ