Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Οι άλλες συγκεντρώσεις

Με την απεργοσπασία να «χτυπάει κόκκινο» στους χώρους όπου κυριαρχεί παραδοσιακά ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που έγινε χτες στην πλατεία Κλαυθμώνος, επιβεβαίωσε ότι η γραμμή τους στο κίνημα αφήνει το πεδίο ελεύθερο στο κεφάλαιο και στα κόμματά του να προωθήσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Στις ομιλίες των στελεχών του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού απουσίαζε κάθε αναφορά στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων κι ως διέξοδος τάχα για το λαό προβαλλόταν μια άλλη «αναλογία» στο μείγμα της αστικής διαχείρισης, «πασπαλισμένη» με συνθήματα και αυταπάτες για «στήριξη των θέσεων εργασίας» και «αναδιανομή του εισοδήματος». Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και η συμμετοχή δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση φορέων και οργανώσεων έγινε επίσης στο ύψος του Μουσείου, με τη συμμετοχή και της ΛΑΕ.

Νωρίτερα χτες το πρωί, σωματεία ενστόλων έκαναν διαμαρτυρία με πανό στον Λυκαβηττό, με συνθήματα κατά των περικοπών. Το απόγευμα έγινε στην πλατεία Κολοκοτρώνη μαζική ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, στην οποία συμμετείχαν η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, η Πρωτοβουλία Αποστράτων και η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γ. Πέρρο, ο οποίος και χαιρέτισε.

Ανάλογη διαμαρτυρία έγινε και στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες στα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ