Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες εργαζομένων και λαού στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία

Από τη μαζική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Από τη μαζική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Χιλιάδες εργαζόμενοι όλων των κλάδων, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, έδωσαν μαζικά το «παρών» στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και την πορεία που ακολούθησε, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Πλέον, με πείσμα και αποφασιστικότητα προετοιμάζεται το σημερινό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Από τα ξημερώματα χτες, εργάτες από τα κλαδικά σωματεία της Βιομηχανίας έδωσαν τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου, όπως έκαναν λίγες ώρες μετά και οι εμποροϋπάλληλοι, έξω από μεγάλα καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων συμβασιούχων από τους δήμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι οποίοι σήμερα δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές, πήραν τη θέση τους και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα της «Vodafone».

Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισαν:

Ο Δημήτρης Αγάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Coca Cola» Θεσσαλονίκης, που κάλεσε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα, να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας.

Ο Αλέξης Παπαδόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, τόνισε ότι με τη συμμετοχή τους στην απεργία, στο συλλαλητήριο και τις φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν νομιμοποιούν στη συνείδησή τους τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η Ράνια Καπετανγιώργη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να ανατρέψουν την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στην καταστροφή.

Η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στον «Καρυπίδη», αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έχοντας απέναντι συνολικά την εργοδοσία, το κράτος και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων να υπερασπιστούν την κυριακάτικη αργία.

Η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που η κυβέρνηση και οι δήμοι αρνούνται να διασφαλίσουν, γιατί θέλουν να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες.

Ο Κώστας Ηλιού, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, λέγοντας ότι η δήθεν αριστερή κυβέρνηση έχει αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά», αφού αποτελεί το πιο καλό και αποτελεσματικό εργαλείο των μονοπωλίων για να περάσει χωρίς αντιδράσεις στα χέρια του κεφαλαίου η λαϊκή περιουσία, που επί δεκαετίες χτιζόταν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Τέλος, αγωνιστικό χαιρετισμό στη συγκέντρωση μετέφερε ο Α. Κούρτης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούμε ενάντια στην εγκληματική πολιτική, καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων!(2023-03-08 00:00:00.0)
Δεν θα περάσει η σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων(2021-06-17 00:00:00.0)
Μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση - αποστομωτική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία(2021-06-12 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στην απεργία!(2019-10-01 00:00:00.0)
Καθημερινές πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη(2017-12-08 00:00:00.0)
Μαχητικό αντάμωμα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή(2010-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ