Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Νέα Σωματειακή Επιτροπή με τη συμμετοχή «ενοικιαζόμενων»

Στην ανάδειξη νέας Σωματειακής Επιτροπής της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Αφοι Βλάχου». Στις εκλογές, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, συμμετείχαν και οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, ενώ ένας από αυτούς τους συναδέλφους εκλέχθηκε στην 4μελή Σωματειακή Επιτροπή. Συνολικά σε σύνολο 90 εργατών ψήφισαν 64, ενώ την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει 58.

Στη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι έκαναν καθαρό ότι μπορεί εργοδότες και κυβέρνηση να διακρίνουν τους εργάτες με βάση τη σχέση εργασίας (π.χ. «μόνιμοι» και «ενοικιαζόμενοι») και να στηρίζουν και νομοθετικά τη διάκριση αυτή, αλλά για τους ίδιους τους εργάτες δεν υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις. Οπως τα προβλήματα και οι αιτίες τους είναι κοινά, έτσι κοινός είναι και ο αγώνας τους. Στην κατεύθυνση αυτή επεσήμαναν ότι θα στηρίξουν τους συναδέλφους που απασχολούνται στο εργοστάσιο ως «ενοικιαζόμενοι» και εάν η εργοδοσία προσπαθήσει να διώξει όσους αγωνίζονται, θα πάρει την απάντηση που πρέπει.

Ακόμα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ