Σάββατο 13 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ
Μήνυμα απεργιακού ξεσηκωμού από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την απεργία της Τετάρτης, καθώς και για τις κινητοποιήσεις στις 18 Μάη, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού νομοσχεδίου στη Βουλή

«Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ»: Με το σύνθημα αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν το λαό με τη μαζική του συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17/5 να δώσει δυνατή απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί σε δεκάδες πόλεις.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί και η ΕΕΔΥΕ.

Συλλαλητήρια και αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις 18 Μάη

Η απεργία της Τετάρτης θα δώσει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις την επόμενη μέρα, Πέμπτη 18/5, μπροστά στην αναμενόμενη ψηφοφορία για τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Μια σειρά κλάδοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις παίρνουν πρωτοβουλίες, οργανώνουν στάσεις εργασίας, απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, κάνοντας πράξη την προτροπή του ΠΑΜΕ η κυβέρνηση «να αισθάνεται την αναπνοή χιλιάδων εργαζομένων».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε απογευματινά συλλαλητήρια στις 18 Μάη σε όλες τις πόλεις.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, για την Πέμπτη έχουν ήδη προγραμματιστεί συλλαλητήρια και στις εξής πόλεις: Αγρίνιο (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Βόλος (7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου), Ζάκυνθος (7.30 μ.μ., Νομαρχία), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καλαμάτα (8 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου), Καρδίτσα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Καστοριά (7.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία), Κοζάνη (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Λάρισα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Σάμος (7 μ.μ., Καρλόβασι), Τρίκαλα (7 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου), Χαλκίδα (7 μ.μ., φανάρια Νεάπολης).

Παράλληλα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, εκτός από την 24ωρη απεργία στις 17/5, έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία και στις 18/5 σε μια σειρά από μεγάλα εργοτάξια («Αστέρα» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα, Τραμ Πειραιά, Μουσείο «Γουλανδρή» στο Παγκράτι, ρέμα Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη).

Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/5 και νέα 24ωρη απεργία στις 18/5 για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια που λειτουργούν από τον κόμβο του Ρίου έως τις σήραγγες της Παναγοπούλας έχει αποφασίσει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας. Η απεργία προκηρύχθηκε με αφορμή το θάνατο εργαζόμενου σε εργατικό δυστύχημα, πριν από λίγες μέρες, στα εργοτάξια των σηράγγων της Παναγοπούλας. Το Συνδικάτο απαιτεί την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, την τήρηση του 8ωρου και όσων προβλέπει η εργατική νομοθεσία, την αύξηση του μεροκάματου ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι ναυτεργάτες έχουν ήδη αποφασίσει 48ωρη απεργία, στις 16 και 17 Μάη.

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αττική την Πέμπτη

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Νομικών ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 17/5, ενώ την επόμενη μέρα, Πέμπτη 18/5, την ώρα που η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα μπαίνει στην τελική ευθεία, οργανώνουν παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Καταγγέλλοντας τις νέες καταστροφικές περικοπές στις συντάξεις και τη νέα μείωση του αφορολόγητου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν πως τα μέτρα αυτά προσθέτονται στα προηγούμενα, «που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ. Μας αποκλείουν από την Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Συσκέψεις μπροστά στην απεργία

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις και οι πρωτοβουλίες, μέσα από τις οποίες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την απεργία.

Σήμερα, Σάββατο:

-- Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Αύριο, Κυριακή:

-- Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού καλεί σε σύσκεψη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

-- Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Θάσου οργανώνει σύσκεψη, στις 11 π.μ., στο καφενείο του «Μανακούδα» στην Παναγία Θάσου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ