Κυριακή 14 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜ
ΕΕΔΥΕ
Σήμερα Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιείται η 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υποδοχής των μαραθωνοδρόμων.

Με διακήρυξή της, η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, «για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων».

Αναχώρηση πούλμαν

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.30 π.μ.

Πούλμαν επίσης ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Συγκεκριμένα:

Από Ιλιον: 6.50 π.μ. Δημαρχείο Πετρούπολης, 7 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου (Ιδομενέως), 7.05 π.μ. εκκλησία Αγ. Αναργύρων, 7.10 π.μ. Καματερό - «Μελίνα».

Από Χαλάνδρι: 7 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ), 7.10 π.μ. εκκλησία Αγ. Παρασκευής.

Από Νέο Ηράκλειο: 6.45 π.μ. Ν. Ηράκλειο «Τρία Αστέρια», 7 π.μ. Νέα Ιωνία - ΟΤΕ.

Από Αγιο Δημήτριο: 6.30 π.μ. Δημαρχείο, 12 μ. επιστροφή από τη Ραφήνα.

Από Πειραιά: 6.15 π.μ. Δημοτικό Θέατρο, 6.30 π.μ. Κορυδαλλός - «Πλειάδες», 6.45 π.μ. Νίκαια - Περιβολάκι.

Από Κερατσίνι: 6.45 π.μ. πλατεία Λαού.

2οΔιαμέρισμα: 6.45 π.μ. Ν. Κόσμος - Φραντζή 68, 7 π.μ. Γούβα - Φιλολάου και Μετεώρων, 7.05 π.μ. Παγκράτι - Φιλολάου και Ιφικράτους.

Από Ελευσίνα: 4 μ.μ. Δημοτικό Πάρκινγκ για Αγ. Παρασκευή.

Από Ανατολικά: 6.20 π.μ. Ηλιούπολη - Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, 6.30 π.μ. Δάφνη - Γυμναστική Ακαδημία, 6.35 π.μ. Υμηττός - πλατεία Δημαρχείου, 6.45 π.μ. Βύρωνας - πλατεία Ταπητουργείου, 6.55 π.μ. Καισαριανή - Υμηττού (Αγιος Νικόλαος), 7.05 π.μ. Ζωγράφου - πλατεία Γαρδένιας.

Το πρόγραμμα της Πορείας

Το πρόγραμμα της Πορείας συνοπτικά έχει ως εξής: Στις 8 π.μ. η τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8.30 π.μ. η εκκίνηση, στις 9.30 π.μ. άφιξη στη Ν. Μάκρη, στις 12 μ. στη διασταύρωση της Ραφήνας, στη 1.30 μ.μ. στο Πικέρμι, στις 2.30 μ.μ. στην Παλλήνη, στις 5.30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή. Ο τερματισμός θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με εκδήλωση υποδοχής, που θα περιλαμβάνει ομιλία, χαιρετισμούς και συναυλία.

Σε άλλες πόλεις

-- Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιείται η 33η Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 4 μ.μ.: Χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη στην Κερασίτσα. 5 μ.μ.: Πορεία από την Κερασίτσα στην Τρίπολη. 6.15 μ.μ.: 1ος Αγώνας Δρόμου 20 χλμ. «Γρηγόρης Λαμπράκης». Εκκίνηση: Πάρκο των Αλύγιστων (περιοχή Αγ. Αθανασίου). 7.30 μ.μ.: Τερματισμός των ειρηνοδρόμων στην πλατεία Πετρινού. Ομιλία από μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, απονομή βραβείων στους δρομείς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση με έργα μαθητών από τα σχολεία της Τρίπολης, που συμμετείχαν στην πανελλαδική πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ «Να σκέφτεσαι τους άλλους». Πούλμαν για την Κερασίτσα δρομολογούνται από την πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (3.30 μ.μ.) και από την πλατεία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (στη 1 μ.μ.).

-- Πορεία ειρήνης οργανώνει σήμερα, Κυριακή, η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 6 μ.μ.: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Πηγή. 6.30 μ.μ.: Εκκίνηση πορείας από την πλατεία του χωριού Πηγή. 8.30 μ.μ.: Αφιξη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην πόλη των Τρικάλων και συγκέντρωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Στις 5.30 μ.μ., από το χώρο αφετηριών του Αστικού ΚΤΕΛ, στα Τρίκαλα, θα αναχωρήσει λεωφορείο που θα μεταφέρει δωρεάν στην εκκίνηση.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης καλεί σήμερα, Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Νταμάρια). Η πορεία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

-- Το Σάββατο 20 Μάη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αμερικανική βάση του Ακτίου, στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσουν πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας στις 8.30 μ.μ. και συγκέντρωση με αντιπολεμική συναυλία στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου της πόλης. Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

-- Την Κυριακή 21 Μάη πραγματοποιείται η Πορεία Ειρήνης της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, με κατάληξη στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

  • Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η διακίνηση του λαχνού της ΕΕΔΥΕ για την οικονομική ενίσχυσή της μέχρι αύριο 15 Μάη. Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 22 Μάη, στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org