Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κόντρες και «ερωτήματα» αναμόρφωσης

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ, με αντανάκλαση σε διαφορετικά σχέδια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Η ηγεσία του κόμματος ζήτησε από τον απερχόμενο γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Στ. Ξεκαλάκη, μετά από τις αντιρρήσεις του για τη γραμμή που ακολουθείται, να φύγει από τα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη. Η ειδοποίηση έγινε μέσω του γεν. διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαλαγιάννη, με τον πρώην γραμματέα του κόμματος να απαντά με επιστολή, όπου μιλά για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του προσώπου του και συνεργατών του. Επιπλέον, θέτει «ερωτήματα» όπως το «ποιοι οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική και οικονομική χρεοκοπία, ώστε οι συντελεστές αυτών των γεγονότων να μην έχουν ρόλο πρωταγωνιστή ή ακόμα και συμμετοχή στο νέο εγχείρημα» αναμόρφωσης της εγχώριας, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, σοσιαλδημοκρατίας.

Ακόμη, ζητά «την τοποθέτηση όλων ως προς τη θέση και σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο εγχείρημα», διερωτώμενος αν υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, «όπως παμφημολογείται», «στελέχη που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση στη μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Αλλά και για τη στάση των προβεβλημένων στελεχών απέναντι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. «Πώς θα βλέπανε μετεκλογικά μια αντίστοιχη διαδικασία μ' αυτή που διεξάγει το SPD, προσαρμοσμένη στα δικά μας συνταγματικά χρονικά δεδομένα, έτσι ώστε η όποια συνεργασία να είναι απόφαση όλων των μελών και όχι μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας;».

Ο Ν. Σαλαγιάννης απάντησε αρνούμενος ότι υπάρχει «κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ». Σε αυτό το κλίμα, ο Β. Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με δήλωσή του τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να προκαλούμε το αίσθημα των πολιτών που στηρίζουν την παράταξη και να κλονίζουμε την εμπιστοσύνη τους», ζητώντας να κατέβουν οι τόνοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ