Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, «χαρτζιλίκι» στο λαό

«Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας, χτες, με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα. Πρόσθεσε: «Δεν οραματίζομαι αυτό. Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας», αναπαράγοντας κι αυτός με τη σειρά του τον περιορισμό των προσδοκιών του λαού στην εύρεση της όποιας θέσης εργασίας, στην αποδοχή των απωλειών που υπέστη έως σήμερα, της μιζέριας και της ζωής με «χαρτζιλίκι» που του επιβάλλει το κεφάλαιο για να αυγαταίνει το ίδιο τα κέρδη του, και μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Στη λογική «συνέχειας» του αστικού κράτους, πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 2019 και το 2020 θα υπάρχουν μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα ξέρουμε. Είναι σίγουρα. Δεν τα γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει. Και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή», είπε, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη εφαρμογής όσων καταγγέλλει σήμερα, εφόσον έχει διαμηνύσει - και διαβεβαιώσει τους δανειστές και εταίρους της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό - ότι ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα καταγγέλλει σήμερα.

Αλλωστε, σπεύδοντας να διαβεβαιώσει ξανά ξένα και ντόπια κέντρα, είπε απευθυνόμενος σε συνταξιούχους του καφενείου, καλώντας τους ουσιαστικά να συμβιβαστούν με τη φτώχεια τους: «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω "ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν". Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση». Μια προσπάθεια οι εκμεταλλευόμενοι να ταυτιστούν με τους στόχους αναθέρμανσης των κερδών των εκμεταλλευτών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ