Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σφιχτό» χρονοδιάγραμμα για τα αντιλαϊκά μέτρα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, δήλωσε χτες απ' τις Βρυξέλλες ότι έως τις 19 Μάη και με τη διαδικασία του επείγοντος αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα της διετίας 2019 - 2020, όπως συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των παζαριών για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» του ελληνικού προγράμματος.

Οπως ανέφερε, έως τις 12 ή 13 Μάη θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα της διετίας 2019 - 2020, τα οποία θα αποτυπώνονται σε δύο διαφορετικά κεφάλαια. Το ένα θα αφορά τα μέτρα του 2019 στο συνταξιοδοτικό - ύψους 1% του ΑΕΠ - και τα «αντίμετρα», και το άλλο τα μέτρα του 2020 στο φορολογικό - ύψους 1% του ΑΕΠ - και τα «αντίμετρα». Σύμφωνα με τον Ν. Βούτση, την επόμενη βδομάδα θα υπάρξουν δύο μέρες με συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών και τα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν έως την Παρασκευή 19 Μάη.

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κίνα, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο, στο περιθώριο των εργασιών του οποίου θα έχει επαφές, όπως λέγεται, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν, τον γγ του ΟΗΕ Αντ. Γκουτέρες, ενδεχομένως με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κ.ά. Χτες, απ' τη Θεσσαλονίκη, έκανε γνωστό πως στις 15 Ιούνη η πόλη θα φιλοξενήσει την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ