Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τερατώδες το ψέμα της κυβέρνησης ότι δήθεν «απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του για τα νέα αντεργατικά μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης - κουαρτέτου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της "απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις".

Εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση προωθεί:

-- Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που είναι το επιστέγασμα του εργασιακού μεσαίωνα και προπομπός νέων ανατροπών και σε άλλους κλάδους.

-- Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

-- Την ουσιαστική νομοθέτηση του "lock out".

-- Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

-- Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.

Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη "επιστροφή στην κανονικότητα", για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: "Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε"»!


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org