Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΑΕΚ
Κόντρα «συγκατοίκων»

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ ανοίγει σήμερα (19.00 Νovasports 2) τον «χορό» των αγώνων στον έτερο ημιτελικό της Basket League, που θα καθορίσει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό. Η σειρά κρίνεται στις 3 νίκες, με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας (2οι στην κανονική διάρκεια, έναντι της 3ης ΑΕΚ). Και οι δυο αντίπαλοι, αν και σε διαφορετικό επίπεδο ως προς τα προγνωστικά (ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί), δηλώνουν έτοιμοι για τις προκλήσεις της σημερινής αναμέτρησης, έχοντας ο καθένας τους λόγους του να επιδιώκει την καλή εμφάνιση και φυσικά τη νίκη.

ΠΑΟ: Με έξτρα κίνητρο για διάκριση

Στην πλευρά του γηπεδούχου για σήμερα Παναθηναϊκού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του στην πρώτη αγωνιστική υποχρέωση μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα, και ειδικότερα για τα όσα τον ακολούθησαν. Το «τριφύλλι», βάσει του φετινού συστήματος διεξαγωγής των πλέι οφ της Basket League, δεν έδωσε αγώνες στις δύο προηγούμενες φάσεις των πλέι οφ. Σύμφωνα με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, τα όσα συνέβησαν μετά τις ήττες απ την Φενερ ανήκουν στο παρελθόν και η ομάδα είναι έτοιμη αγωνιστικά και πρακτικά για το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός κόουτς, μάλιστα, τόνισε πως πλέον, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα και κυρίως με τον τρόπο που επήλθε (3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με κακές εμφανίσεις), η ομάδα του διαθέτει επιπλέον κίνητρο για διάκριση. Ο κόουτς του «τριφυλλιού» θα έχει σήμερα στη διάθεσή του και τον Μάικ Τζέιμς, που ξεπέρασε την τενοντίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες και μπήκε στην αποστολή.

ΑΕΚ: Να διεκδικήσει τις πιθανότητές της

Με τον τεχνικό της Σωτήρη Μανωλόπουλο να χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά της ομάδας «βήμα για παραπάνω», οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να αποδείξουν τα λεγόμενα του κόουτς τους στην πράξη και κυρίως στα δύσκολα. Ο Ελληνας τεχνικός, μιλώντας για τα ημιτελικά, αναγνώρισε τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και τις υπόλοιπες ομάδες. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι η ομάδα του μπορεί να φανεί ανταγωνιστική στα παιχνίδια με τους «πράσινους» και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες τής ανήκουν. Το ευχάριστο για τον προπονητή της ΑΕΚ είναι ότι είδε τους Ντίξον και Νιούλεϊ να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να μπαίνουν στην αποστολή για τον σπουδαίο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ