Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση για να μην κλείσει δημοτικό σχολείο

Σε ένταση του αγώνα για να μην καταργηθεί, ούτε να ανασταλεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά να εξασφαλιστούν όλες οι υλικοτεχνικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο, καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και το λαό της περιοχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της αναδεικνύει τη διαφωνία της στην απόφαση του δήμου να βάλει λουκέτο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και καταγγέλλει ότι η πολιτική των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων είναι εδώ και συνεχίζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη συνέργεια της διοίκησης Μπουτάρη και άλλων πρόθυμων δημάρχων, που χρησιμοποιούν ως εργαλείο την ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζονται να θέσουν το 12ο Δημοτικό Σχολείο σε αναστολή λειτουργίας κι έχουν έτοιμο σχέδιο διασποράς των 120 μαθητών του, σε 8 διαφορετικά σχολεία (τα τμήματα των οποίων είναι ήδη υπεράριθμα), κουρελιάζοντας κάθε έννοια παιδικής ψυχολογίας και παιδαγωγικής. Θυμίζουμε ότι το 12οΔημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από το 2004 μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί προσωρινά (!) στις λυόμενες αίθουσες - παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Επί 13 χρόνια δήμος και υπουργείο δεν έκαναν τίποτα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα στέγης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «ίσως αυτή η θέση του σχολείου, σε σημαντικό χώρο του ευρύτερου παραλιακού μετώπου και το οποίο, μάλιστα, ενόψει της "επιχειρηματικής αξιοποίησής του" ορέγονται διάφορα συμφέροντα, δεν είναι άσχετη με την εκδίωξη του συγκεκριμένου σχολείου. Είναι τεράστιες και διαχρονικές τόσο οι ευθύνες της Πολιτείας όσο και των δημοτικών διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου παλιότερα και Μπουτάρη τώρα στο κτιριακό ζήτημα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Τώρα, επικαλούμενοι με θράσος τα αποτελέσματα της δικής τους συνειδητής αδιαφορίας, μεθοδεύουν το κλείσιμο και τη διάλυση του σχολείου. Την ίδια ώρα: Ο μεν υπουργός Παιδείας δύο συνεχόμενες φορές (28/4 και 5/5/2017) αρνείται να απαντήσει στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το 12ο Δημοτικό Σχολείο, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας». Ο δε δήμαρχος Γ. Μπουτάρης - φανερά ενοχλημένος από την κινητοποίηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών την περασμένη Πέμπτη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να μη κλείσει το σχολείο τους - πετώντας τη μάσκα του "φίλου της νεολαίας" τους επιτίθεται με υβριστικές εκφράσεις και με αυταρχικότητα τούς ανακοινώνει το τέλος του σχολείου».

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο του 12ου Δημοτικού εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό κάθε Συλλόγου Γονέων που προσπαθεί να διαφυλάξει το δικαίωμα των παιδιών του στο αυτονόητο: Σε δημόσιο, δωρεάν, αξιοπρεπές σχολείο στη γειτονιά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για την έξωση του 9ου Δημοτικού(2022-12-28 00:00:00.0)
Για τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα(2018-09-26 00:00:00.0)
Ξεκίνησε με προβλήματα και ελλείψεις η νέα σχολική χρονιά(2018-09-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν αγωνιστικά νέα σχολικά κτίρια(2009-02-18 00:00:00.0)
Στον αγώνα μαζί, μαθητές και γονείς(2007-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ