Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οταν σφίγγουν το χέρι» στο «Kremlino»

Δύο βραδιές με μουσική Μίκη Θεοδωράκη στο «Kremlino» (Καραΐσκου 119, Πειραιάς). Σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μάη, στις 10.30 μ.μ., η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης συνυπάρχει στη σκηνή με τα Κίτρινα Ποδήλατα και τη Ζωή Παπαδοπούλου, σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο: «Οταν σφίγγουν το χέρι».

Οπως άλλωστε σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «κάθε προσέγγιση του συνόλου της δουλειάς του δεν μπορεί παρά να είναι ένα ταξίδι στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, μια βουτιά στα ωραιότερα νερά της σπουδαίας και βραβευμένης ελληνικής ποίησης.

Από την "Ομορφη Πόλη" και τους "Λιποτάκτες" του 1962, τις "Μικρές Κυκλάδες", το "Αξιον Εστί", τα "Τραγούδια του Ανδρέα" και τα "18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας", μέχρι τη μουσική για ταινίες, όπως η "Κατάσταση πολιορκίας" και ο "Ζορμπάς", η δισκογραφία του Μίκη Θεοδωράκη είναι μία θάλασσα από επιλογές. Η σπουδαία μουσική "ντύνει" σπουδαίο λόγο: Την ποίηση του Δημήτρη Χριστοδούλου, του Μάνου Ελευθερίου, του Νίκου Γκάτσου, του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη. Γιατί εκεί βρίσκεται η δύναμη, στο "μαζί". Στο "όταν σφίγγουν το χέρι"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ