Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Κώστα Μπαλάφα

Από τα εγκαίνια
Από τα εγκαίνια
Πραγματοποιήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Μπαλάφα, με τίτλο «Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα», από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, με παρουσία δεκάδων φίλων της φωτογραφίας και της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που πραγματοποιείται στην Πάτρα από τις 5 Μάη έως 2 τις Ιούνη 2017 με τη συνδιοργάνωση της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στην Πάτρα, αλλά και το σύνολο της δουλειάς του Κώστα Μπαλάφα αποτελεί μοναδική μαρτυρία για την ιστορία και την κοινωνία του τόπου μας. Πάντα είχε στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και αυτό ήθελε να αποτυπώσει, να φανερώσει τον τρόπο με τον οποίο επιδρά και αλλάζει το περιβάλλον του. Δεν είναι τυχαίο, πως όταν η ΔΕΗ του ζήτησε να φωτογραφίσει τα ακριβά μηχανήματα που είχε παραλάβει, αυτός επέμενε πως ο άνθρωπος είναι αυτός που κινεί τα μηχανήματα, άρα αυτός είναι που πρέπει να φωτογραφηθεί. Ξεχωριστή πλευρά του φωτογραφικού του έργου είναι και η απαθανάτιση του αντάρτικου στην περιοχή της Ηπείρου, μιας και ο ίδιος ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Μάη.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 8.30 - 14.30, Σάββατο: 10.00 - 14.00, Κυριακή - Δευτέρα κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ