Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αγωνιστική «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Από τη συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο
Από τη συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο
Το άσπρο μαύρο προσπάθησε να κάνει ξανά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις και την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, επισκεπτόμενος τα Τρίκαλα, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Μάη μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου και επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Στο νοσοκομείο της πόλης τού επιφύλαξαν αγωνιστική «υποδοχή» με πανό και συνθήματα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού Τρικάλων, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του Συλλόγου Γυναικών και εκπροσώπων από ταξικά σωματεία. Για να αποφύγει τους διαδηλωτές, ο υπουργός μπήκε από την πίσω πόρτα στο νοσοκομείο.

Με ανακοίνωσή τους, τα Συνταξιουχικά Σωματεία του νομού Τρικάλων καταγγέλλουν την άρνηση του υπουργού να συναντηθεί μαζί τους στην είσοδο του νοσοκομείου και κάνουν λόγο για «δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και όλων των δομών Υγείας στο νομό μας όπως ΚΥ, Αγροτικά Ιατρεία, ΠΕΔΥ».

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρει ότι «παρά τις από διετίας εξαγγελίες της κυβέρνησης, που αφορούν στην ανασυγκρότηση και στελέχωση των μονάδων ΠΕΔΥ με βασικές ειδικότητες ιατρών (παιδίατρος, καρδιολόγος, γυναικολόγος, ψυχίατρος, ακτινολόγος, μικροβιολόγος κ.λπ.) όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν, αλλά οι μετακινήσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων θα οδηγήσει σταθερά και αναπόδραστα στο κλείσιμο της ήδη υποστελεχωμένης μονάδας και θα πνίξει το νοσοκομείο με υπεράριθμους ασθενείς».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός στο Νοσοκομείο Τρικάλων, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «το καπιταλιστικό κέρδος είναι η αιτία της τραγικής κατάστασης που βιώνουν εργαζόμενοι, υγειονομικοί, ασθενείς και λαός και αυτό πρέπει να ξεριζωθεί (...)».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, για όσα είπε ο Π. Πολάκης, παρουσιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για την ΠΦΥ στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο. Οπως σημειώνει το ΚΚΕ, η κυβερνητική μεταρρύθμιση «ουσιαστικά δημιουργεί υποβαθμισμένες και υποστελεχωμένες μονάδες, με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου (δίχρονες συμβάσεις εργασίας), με υποτυπώδη και ανεπαρκή διαγνωστικά εργαστήρια και με κάλυψη που θα φτάνει μόλις στο 30% του πληθυσμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ