Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ
Καταγγελία για επικίνδυνη λειτουργία μονάδας του νοσοκομείου

Τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, τονίζοντας την ανάγκη να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, τόσο σε τεχνικά μέσα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών και του προσωπικού.

Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «μέχρι σήμερα, η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς εξαερισμό και δεν υπάρχει το απαραίτητο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης "interlock". Επίσης, η μεταφορά των φαρμάκων προς διάλυση από το χώρο προετοιμασίας προς το χώρο των διαλύσεων δεν γίνεται μέσω ειδικής θυρίδας».

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να μετακινήσει συμβασιούχο εργαζόμενη, κλάδου Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕ, η οποία μάλιστα θηλάζει, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη απασχόληση δεν προβλέπεται στα καθήκοντα της συγκεκριμένης ειδικότητας και επιπλέον βάζει σε κίνδυνο ένα νεογέννητο παιδί.

Παράλληλα, στο αίτημα να υπάρξει γραπτή έκθεση του γιατρού εργασίας για την επικινδυνότητα μωρομάνας που θηλάζει να εργάζεται στο συγκεκριμένο χώρο, η διοίκηση του νοσοκομείου πληροφόρησε το σωματείο ότι έχει λήξει η σύμβαση του νοσοκομείου με τον γιατρό εργασίας.

«Η λειτουργία, η στελέχωση και η καταλληλότητα του χώρου της μονάδας διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων διέπονται από συγκεκριμένες επιστημονικές και νομοθετικές διατάξεις και δεν επιτρέπεται οποιοδήποτε να τις παραβιάζει βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών», υπογραμμίζει το Σωματείο, το οποίο διεκδικεί:

  • Τροποποίηση - συμπλήρωση του οργανισμού του νοσοκομείου ώστε να ενταχθεί η ήδη υπάρχουσα δομή ως Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Φαρμάκων στην αποκλειστική ευθύνη του φαρμακείου.
  • Μεταφορά σε κατάλληλο χώρο κοντά στο φαρμακείο.
  • Στελέχωση με επαρκή αριθμό εργαζομένων - μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφάλειας.
  • Ιδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΕΞΥΠΠ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετατρέπει το νοσοκομείο σε εμπορικό κέντρο(2017-06-17 00:00:00.0)
Επαίτες φαρμάκων οι σοβαρά πάσχοντες(2014-10-28 00:00:00.0)
Εμειναν χωρίς οξυγόνο διασωληνωμένοι ασθενείς!(2013-06-01 00:00:00.0)
Εμειναν χωρίς οξυγόνο διασωληνωμένοι ασθενείς!(2013-06-01 00:00:00.0)
Συνέλευση και παράσταση στη διοίκηση(2011-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ