Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητικότητα και κόντρες στην «κεντροαριστερά»

Συνεχίζονται η κινητικότητα και οι κόντρες στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΜΣΥ) για το πώς και με ποιους να προχωρήσει η τέτοια ανασύνθεση της εγχώριας «κεντροαριστεράς», το πού θα κολλήσουν στη γενικότερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπεραμύνθηκε της απόφασής της για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, μετά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν σε κορυφαία όργανα του κόμματος, επιμένοντας ότι με το δικό της σχέδιο η ΔΗΜΣΥ «διευρύνει τα ερείσματά της στην κοινωνία». Ολα για «συνεννόηση και διαμόρφωση εθνικής γραμμής», αφού «μόνο μια βιώσιμη κυβέρνηση ευρύτατης λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί αυτό να το επιτύχει», με συμμετοχή και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο πρ. γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, ένας από τους διαφωνούντες, αρθρογραφώντας στα «Νέα», προειδοποίησε ότι «αν δεν ενωθούμε θα λεηλατηθούμε», λέγοντας ότι «το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο με συμφωνίες κορυφής» και βάζοντας στόχο «το ΠΑΣΟΚ να γίνει καταλύτης για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας».

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη Συντονιστική Γραμματεία και την Επιτροπή των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» (μια από τις 5 συνιστώσες της ΔΗΜΣΥ) ανακοίνωσαν 5 μέλη της (Π. Αθανασόπουλος, Αλεξάνδρα Δαλιάνη, Π. Καβάσαλης, Π. Παπασαραντόπουλος, Χρ. Σεβαστιάδης), μια μέρα μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Κινήσεων, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία (38 έναντι 18) τη συμμετοχή τους στο συνέδριο της ΔΗΜΣΥ. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως το συνέδριο «των διορισμένων συνέδρων και της πολιτικής αναπαλαίωσης» «αντί για συσπείρωση προκαλεί ρήγματα», υποστηρίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική δύναμη».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στα «Νέα» για «το μέλλον του κεντρώου χώρου», επεσήμανε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νερόβραστο Κέντρο. Θέλουμε ένα Κέντρο που θα συγκρουστεί και με συμφέροντα και με συντεχνίες», προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν» στο εσωτερικό της ΔΗΜΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ