Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
Τρόπαιο για τον ΠΑΟΚ... φωνές για την «Ενωση»

Με τον Ενρίκε να αποδεικνύεται η «χρυσή αλλαγή» του Βλάνταν Ιβιτς, αφού, αν και σε καθαρή θέση οφσάιντ, σημείωσε το νικητήριο γκολ (79'), ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ στον τελικό, πανηγύρισε την επιστροφή του στους τίτλους μετά από 14 χρόνια (2003, και πάλι το Κύπελλο). Αυτή ήταν η 5η κατάκτηση για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που συν τοις άλλοις έσπασε και τη δυσμενή παράδοση των τριών χαμένων τελικών κόντρα στην ΑΕΚ.

Σε έναν αγώνα επηρεασμένο από τα σοβαρά επεισόδια που προηγήθηκαν και κακό από πλευράς θεάματος, χωρίς πολλές φάσεις, ο ΠΑΟΚ έδειξε να διαθέτει περισσότερο πάθος για τη νίκη, με σημείο αναφοράς τις ατομικές προσπάθειες των Πρίγιοβιτς και Μπίσεβαρ. Από την άλλη η ΑΕΚ, αν και ξεκίνησε καλά και πιεστικά στο πρώτο 10λεπτο, και παρά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα, εντούτοις στην επανάληψη και μετά το 65' έριξε αρκετά τους ρυθμούς της, δεν απείλησε ιδιαίτερα και έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στο να ελέγξει το παιχνίδι, κυρίως ανασταλτικά.

Ο ΠΑΟΚ, που ανέβασε ρυθμούς μετά το 20λεπτο, προηγήθηκε με τον Μπίσεβαρ στο 24', για να απαντήσει άμεσα η ΑΕΚ με μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, σε συνδυασμό με λάθος εκτίμηση του Γλύκου. Στις αρχές της επανάληψης και μέχρι το 60' η ΑΕΚ έδειχνε να είναι πιο δραστήρια, ωστόσο δεν απειλούσε. Το ματς κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 79ο λεπτό, όταν ο Ενρίκε έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι ο σκόρερ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς «Ενωσης», με τον επόπτη Καλφόγλου να βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής ανακοίνωσης, με βαρείς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες προς το πρόσωπό του από πλευράς «κιτρινόμαυρων». Στην ΑΕΚ διαμαρτύρονται και για τη μη τιμωρία από τον διαιτητή Κομίνη του Μάτος για εσκεμμένη αγκωνιά στον Πατίτο (7').


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ