Σάββατο 6 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Την Τρίτη 9 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής τιμάει την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) θα τιμήσει τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την Τρίτη 9 Μάη, με εκδήλωση κατάθεσης στεφανιού στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ώρα 7 το απόγευμα. Καλούνται τα παραρτήματα της Αττικής και οι συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να συμμετάσχουν με τα λάβαρά τους στην εκδήλωση.

  • Σε άλλες πόλεις, την ίδια μέρα:

Το Παράρτημα Πετρούπολης διοργανώνει εκδήλωση στις 6 το απόγευμα, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, Ρωμυλίας και Ρήγα Φεραίου. Το Παράρτημα Πάτρας διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών. Στην ίδια εκδήλωση, θα τιμηθούν και οι 13 ήρωες της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που κρέμασαν οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στην 9η Μάη του 1944.

Εκδηλώσεις στην Τρίπολη

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο πλαίσιο της 4ήμερης εκδρομής - προσκυνήματος σε μέρη της Πελοποννήσου, όπου έδρασε η ΕΑΜική Αντίσταση και ο ΔΣΕ, την Παρασκευή 12 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στην Τρίπολη, οργανώνει εκδήλωση τιμής και κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ανεξαρτησίας που στήθηκε με τη χρηματοδότηση του αντιστασιακού αγωνιστή Νίκου Παν. Παρασκευόπουλου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μνημείο για τους εκατοντάδες εκτελεσθέντες (Αϊ - Θανάση) με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου - θανατοδικείου Τρίπολης.

Θεατρικό για την πολιτική προσφυγιά

Το θεατρικό έργο της Ιωάννας Στεφανίδου «Με τη σκέψη στην πατρίδα» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Πολιτική Σκηνή» της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, το Σάββατο 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ). Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Ελένης Μακίσογλου. Το έργο «Με τη σκέψη στην πατρίδα» ακολουθεί τη ζωή των πολιτικών προσφύγων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα με την υποχώρηση του ΔΣΕ το 1949 βρίσκοντας καταφύγιο στις σοσιαλιστικές χώρες, μέχρι τον επαναπατρισμό τους και την προσπάθεια να ριζώσουν και πάλι στην πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ