Σάββατο 6 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε την Κούλα Ελευθεριάδου

Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στο Γεντί Κουλέ, η εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση της Κούλας Ελευθεριάδου, στελέχους του ΚΚΕ.

Η Κούλα Ελευθεριάδου υπήρξε μια από τις πιο ηρωικές μορφές, μια ακόμη αλύγιστη του ταξικού αγώνα. Κομμουνίστρια και ηρωίδα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Με την κατηγορία της στρατολόγου, το έκτακτο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης την καταδίκασε δις σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 6 Μάη του 1947, σε ηλικία 23 χρόνων.

Στο μαρτυρικό χώρο ζωντάνεψαν οι μνήμες, μέσα από το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε για τη ζωή και τη δράση της αλύγιστης κομμουνίστριας ενάντια στους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, την ακλόνητη πίστη της στα ιδανικά του ΚΚΕ, την περήφανη στάση που κράτησε απέναντι στους δικαστές και τους δήμιούς της.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Αριστείδης Θάνος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οπως είπε, «έχουμε χρέος να αναδείξουμε και να τιμήσουμε την ακλόνητη, αμετακίνητη, αλύγιστη και αφοσιωμένη στάση χιλιάδων και χιλιάδων μελών του Κόμματος έως το τέλος, που δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω, που έφτασαν έως το τέλος της ζωής τους "ορθοστατώντας και ορθοβαδίζοντας". (...) Να τιμήσουμε αυτή τη στάση, που αναδεικνύει μια ανώτερη ηθική, μοναδική και ανεπανάληπτη για όλους όσοι παλεύουν συνειδητά για την κοινωνική απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλης της κοινωνίας από την καπιταλιστική σκλαβιά. Να δείξουμε, με τη δύναμη του παραδείγματος, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή απ' το να ανήκεις σε αυτό το Κόμμα, να συνεχίζεις σταθερά τη μεγάλη αυτή πορεία, αποφασισμένος να φτάσεις έως το τέλος».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στον τάφο της Κ. Ελευθεριάδου, όπου με ευθύνη της ΚΟ έχει στηθεί μνημείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ