Σάββατο 6 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Αθλια προπαγάνδα με στόχο να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής στο λαό

Eurokinissi

«

Μαθήματα» στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το πώς θα υπερασπιστούν την αντιλαϊκή συμφωνία που η κυβέρνηση συνομολόγησε με το κουαρτέτο, εξωραΐζοντας το περιεχόμενό της, παρέδωσε χτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Με ολοφάνερη τη διάθεση διαμοιρασμού της ευθύνης για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησής του ή καλύτερα εξολοκλήρου μετάθεσής της στο λαό, τους δανειστές και τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα, ισχυρίστηκε ότι απλά υλοποιεί «την εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό πριν από 19 περίπου μήνες, τον Σεπτέμβρη του 2015» για τη «διαχείριση μιας δύσκολης συμφωνίας», που ήταν «αποτέλεσμα ενός σκληρού εκβιασμού» απ' τους δανειστές «που δεν είναι φίλοι μας, είναι απέναντί μας» και με στόχο «να βγάλουμε με αγώνα και με εντιμότητα τη χώρα από τη μεγάλη περιπέτεια των μνημονίων, που οι δυνάμεις του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος την προσέδεσαν το 2010, αφού πρώτα τη λεηλάτησαν και τη χρεοκόπησαν».

Επανέλαβε, καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες, ότι η χώρα βγαίνει «το καλοκαίρι του 2018 οριστικά από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική, πολλές φορές, είναι η αλήθεια, επιτροπεία». Στην πραγματικότητα, για άλλη μια φορά εξαπατά το λαό, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί, όχι μόνο έχουν διάρκεια πολύ πέρα από το 2020, αλλά ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής συνεπάγεται διαρκή μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, που είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Ο ικανότερος ...διαχειριστής

Δεν παρέλειψε να εξωραΐσει το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι «έχει τις λιγότερες δυνατές πληγές, δεδομένων των συσχετισμών μέσα στους οποίους παλεύουμε, για το κοινωνικό σώμα». Οπως είπε, «εξασφαλίσαμε αντίμετρα και μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, αλλά και επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας (...) εξασφαλίσαμε μια συμφωνία (...) ισορροπημένη», για να προσθέσει ως άλλοθι για το εξόφθαλμα αντιλαϊκό της περιεχόμενο, που δεν καλλωπίζεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης, ότι η συμφωνία αυτή «εμπεριέχει το στοιχείο του συμβιβασμού (...) υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας». Συνολικά, εξάλλου, επικρότησε τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησής του, μιλώντας για «εξαιρετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην απόδοση της οικονομίας», υποδεικνύοντας συγκεκριμένα το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο απέδωσε όχι στη φοροληστεία και στο σφαγιασμό δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά στο χτύπημα της φοροδιαφυγής και της μίζας...

Συντηρώντας τον καβγά με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως υπαγορεύει ο ανταγωνισμός για την αστική διαχείριση, ανέφερε πως «όταν εντός της χώρας οργίαζε το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, ότι για άλλη μια φορά διαλύουμε τη χώρα, καταστρέφουμε την οικονομία επειδή καθυστερούμε. Και ενώ αυτοί οργίαζαν και μας πίεζαν, εμείς επιλέξαμε μια ορθή στρατηγική. Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση».

Αναπτυξιακές βάσεις στα ερείπια των δικαιωμάτων του λαού

Επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και δίνοντας το στίγμα της πορείας εφεξής, επανέφερε όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο για τον στρατηγικό σχεδιασμό που θα «εμπεριέχει μεγάλες μεταρρυθμίσεις», ενώ στο γνωστό πνεύμα καλλιέργειας προσμονής, υποστήριξε ότι «τα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά και η τετραετία που θα ακολουθήσει αυτή την αναμέτρηση, θα είναι η πρώτη τετραετία που μια ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υλοποιήσει το έργο της έξω από τη μέγγενη της επιτροπείας, μας δίνει τη δυνατότητα από τώρα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα μακρόπνοο σχέδιο. Υπάρχει μπροστά μας μια διετία - κι αυτό δεν το αμφισβητεί πλέον κανείς - μια διετία σταθερής αναπτυξιακής πορείας (...) στην οποία επιδιώκουμε να βάλουμε τις βάσεις για την Ελλάδα μιας νέας εποχής». Σε αυτή την τοποθέτηση εμπεριέχεται και όλο το πλέγμα της άθλιας προπαγάνδας, που στοχεύει να καλλιεργήσει στο λαό κλίμα αναμονής και ανοχής, ότι κάτι καλύτερο έχει να περιμένει. Οταν αυτό όχι μόνο δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά εάν δεν υπάρξει αγώνας του εργατικού - λαϊκού κινήματος με στόχο την ανάκτηση των απωλειών αλλά και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, τα χτυπήματα θα είναι απανωτά.

Εκτός από ανάκαμψη κερδών, χάριν της οποίας «ψηφίσαμε έναν σοβαρό φιλοεπενδυτικό αναπτυξιακό νόμο, έχουμε αξιοποιήσει στο έπακρο τα διαθέσιμα χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία και το ΕΣΠΑ (...) ενισχύουμε ακόμα παραπάνω το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε το μάτι στο κεφάλαιο ότι «η εμπέδωση της σταθερότητας που φέρει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και κυρίως τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος, που θα δημιουργήσουν και τη δυνατότητα ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, είναι το σήμα για ένα αναγκαίο ισχυρό επενδυτικό κύμα που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία», ενώ του υποσχέθηκε ακόμα «να ισχυροποιήσουμε περισσότερο το γεωπολιτικό και διπλωματικό ρόλο της Ελλάδας» στην ευρύτερη περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ