Τρίτη 2 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Χιλιάδες άμαχοι νεκροί από επιδρομές των ΗΠΑ

Στο κατεστραμμένο από την ιμπεριαλιστική επέμβαση Χαλέπι

Copyright 2017 The Associated

Στο κατεστραμμένο από την ιμπεριαλιστική επέμβαση Χαλέπι
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα την «καταπολέμηση» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» τα τελευταία 2,5 χρόνια, προκάλεσαν το θάνατο 352 αμάχων, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον.

Στην καταμέτρηση αυτή συμπεριλαμβάνονται 14 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στα μέσα Μάρτη σε συνοικία της Μοσούλης στο Β. Ιράκ, παρά το γεγονός ότι ιρακινά και διεθνή ΜΜΕ ανέβαζαν τον αριθμό των θυμάτων σε πολλές δεκάδες. Πάντως, οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του Πενταγώνου αμφισβητήθηκαν έντονα από εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που παρακολουθούν τις επιπτώσεις των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ, όπως η οργάνωση AIRWARS που εκτίμησε πως είναι τουλάχιστον 3.000 οι άμαχοι που σκότωσαν οι αμερικανικές επιδρομές.

Νωρίτερα (Κυριακή), ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, προχώρησε σε νέους λεονταρισμούς, απειλώντας να εισβάλει «στα ξαφνικά, στη μέση της νύχτας» για να πολεμήσει τους Κούρδους μαχητές σε Συρία και Ιράκ, μολονότι είναι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά, οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF), που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ, συνεχίζουν να ανακαταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη στη Βόρεια Συρία, ελέγχοντας πλέον πάνω από το 80% της πόλης Τάμπκα. Επόμενος στόχος είναι τα περίχωρα της Ράκα και η ίδια η πόλη, που θεωρείται «χαλιφάτο» των τζιχαντιστών στη Βόρεια Συρία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ