Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Νίκη Ολυμπιακού ... στον τελικό η ΑΕΚ

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ
Μπορεί να «έπαιξε με τη φωτιά» στο τελευταίο 15λεπτο, ωστόσο τελικά η ΑΕΚ δεν «κάηκε» και παρά την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό χτες στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, προκρίθηκε στον τελικό χάρη στη νίκη της με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ετσι, η Ενωση θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της που κατέκτησε πέρσι.

Χτες, μετά από ένα κάκιστο 75λεπτο, όπου κυριάρχησαν το κλειστό παιχνίδι, η έλλειψη φάσεων και τα σκληρά μαρκαρίσματα μεταξύ των δύο αντιπάλων, οτιδήποτε άξιο λόγου έγινε στο τελευταίο τέταρτο και στις καθυστερήσεις. Αρχικά η ΑΕΚ έδειξε να βολεύεται από το κλειστό παιχνίδι αφού ούτε είχε απειλήσει ιδιαίτερα αλλά δεν είχε κινδυνεύσει κιόλας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, κάτι που κατάφερε μετά το 70'. Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Μάνταλου στο χώρο της άμυνας, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ρομαό στο 80', με την ΑΕΚ να χάνει στη συνέχεια σημαντική ευκαιρία σε τετ α τετ του Αλμέιδα. Με την ψυχολογία ανεβασμένη οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν περισσότερο στα τελευταία λεπτά όπου είχαν δοκάρι με τον Καμπιάσο (90'). Στις καθυστερήσεις το παιχνίδι έγινε... ροντέο με τον πορτιέρο της Ενωσης, Ανέστη, να αποβάλλεται με δυο κίτρινες για καθυστέρηση και τη θέση του να παίρνει ο Αλμέιδα (ο Χιμένεθ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές). Στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό αποβλήθηκε ο Ντα Κόστα για χτύπημα στον Σιμόες.

Μετά το τέλος δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις μεταξύ ανθρώπων των δύο ομάδων.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Ροντρίγκεζ (63' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (91' Βάργκας), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Μαρίν (83' Ελιουνούσι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ