Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με επιστολή τους που απευθύνουν προς τον υπουργό Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εμβαθύνει την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της με το κράτος του Ισραήλ, και την πρέσβειρα του Ισραήλ δηλώνουν ότι απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ και ζητούν να επισκεφτεί αντιπροσωπεία τους τις φυλακές του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν στην επιστολή τους με χτεσινή ημερομηνία:

«Προς τον υπουργό Εξωτερικών, κύριο Ν. Κοτζιά

Προς την κυρία πρέσβη του Ισραήλ

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ.

Εχουμε πληροφορίες ότι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας περίπου 1.500 Παλαιστίνιοι διαμαρτυρόμενοι και για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.

Με την παρούσα επιστολή μας ξαναθέτουμε την απαίτησή μας για την απελευθέρωσή τους.

Ζητάμε αντιπροσωπεία της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ να επισκεφθεί τις φυλακές στο Ισραήλ και να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ».

Κινητοποιήσεις στην Παλαιστίνη

Πορείες διαμαρτυρίας γίνονται κάθε μέρα στα Παλαιστινιακά εδάφη ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα. Την Τρίτη το βράδυ, έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης, μπροστά από τον προσφυγικό καταυλισμό «Καλαντίγια» στη Δυτική Οχθη, για τους φυλακισμένους απεργούς πείνας, από τις 17 Απρίλη, την οποία οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσπάθησαν να διαλύσουν χρησιμοποιώντας σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα. Δεκάδες νεαροί από το πλήθος των διαδηλωτών απάντησαν πετώντας πέτρες, μπουκάλια. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς από σφαίρες καουτσούκ και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ