Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Ζέφυρος» ξεκινά τη λειτουργία του

Από αύριο, Πέμπτη, ξεκινά τη λειτουργία του και γι' αυτό το καλοκαίρι ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος», που το πρόγραμμά του επιμελείται η «New Star». Οπως σημειώνεται: «Ο "Ζέφυρος" βρίσκεται στην οδό Τρώων στο νούμερο 36 (στα σύνορα του Θησείου με τα Ανω Πετράλωνα) από το 1932.

Από την προπολεμική περίοδο, ήταν γνωστός ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τη γενικότερη παρακμή που περνούσε εκείνη την περίοδο το εμπορικό ελληνικό σινεμά και διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του, αλλά από το 1988 άνοιξε πάλι προβάλλοντας κλασικές - σινεφίλ ταινίες.

Ο "Ζέφυρος" με επιλεγμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικές και σύγχρονες, με τις υπογραφές των σημαντικότερων δημιουργών έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας, όπου ανακάλυψαν ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ανήσυχο, αυθεντικό, ένα σινεμά που τους αφορά».

Από την Πέμπτη 27 Απρίλη έως την Κυριακή 30 Απρίλη, στις 20.30 και στις 22.30, θα προβληθεί η ταινία «Ο μεγάλος ύπνος» του Χάουαρντ Χοκς με το ζευγάρι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ - Λορίν Μπακόλ.

Από τη Δευτέρα 1η Μάη έως την Τετάρτη 3 Μάη, στις 20.30 και στις 22.30, θα προβληθεί η κλασική ταινία «Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου» του Χάουαρντ Χοκς, με τους Κάρι Γκραντ και Ροζαλίντ Ρούσελ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ