Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Σήμερα η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιώργο Κακουλίδη

Σήμερα, στις 20.00, ο δήμος Καισαριανής διοργανώνει αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Κακουλίδη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (Βρυούλων 125 και Φιλαδελφείας).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος. Ποιήματα του Γ. Κακουλίδη θα απαγγείλουν οι Φαίδρα Παπανικολάου και Γιώργος Πέππας. Θα μιλήσουν για το έργο του ο Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος - συγγραφέας, και ο Βάσιας Τσοκόπουλος, ιστορικός.

Ο Γιώργος Κακουλίδης εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1979 με την ποιητική συλλογή «Λίμπερτυ» (αναφορά στα ταξίδια του στη θάλασσα). Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Καβάφη» στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ποίησή του έχουν μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Νίκος Κυπουργός, ο Τάσος Μελετόπουλος, ο Στάμος Σέμσης και ο Νίκος Σαραγούδας με τον Γιώργο Τρανταλίδη.

Εχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές, 6 πεζογραφήματα, μεταξύ των οποίων τα αφηγήματα «Το σύνδρομο του Παρθένη» και «Η Σειρήνα της Ομόνοιας», το μυθιστόρημα «Η λέσχη της στιγμής» και η συλλογή διηγημάτων «Περί αλητείας». Επίσης, δύο θεατρικά έργα: «Τα μάτια του βασιλιά» και «Ο Μπαλτάσαρ μίλησε» καθώς και τη μαρτυρία «Η μαύρη κούρσα του κυρίου Καρούζου». Η Ενωση Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας έχει εκδώσει έναν συγκεντρωτικό τόμο με το σύνολο της ποίησής του («Ποίηση 1979 - 2012»). Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα, ασχολείται με τη ζωγραφική. Εχει κάνει 7 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ