Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Λένινγκραντ η 19η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων

Από την κατάθεση λουλουδιών στο μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα το περασμένο Σάββατο
Από την κατάθεση λουλουδιών στο μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα το περασμένο Σάββατο
Επέστρεψε από τη Μόσχα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους συντρόφους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και τη Δανάη Χέλμη, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, που εκπροσώπησε το ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 21 και 22 Απρίλη, και σ' αυτήν έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες 27 κομμάτων. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν την 19η Διεθνή Συνάντηση των ΚΚ, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, θα φιλοξενηθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η 19η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων να πραγματοποιηθεί στο Λένινγκραντ στις 2 και 3 Νοέμβρη 2017, ενώ θα ακολουθήσουν και εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της επετείου της Οχτωβριανής Επανάστασης τόσο στο Λένινγκραντ, όσο και στη Μόσχα.

Το θέμα της 19ης Διεθνούς Συνάντησης διαμορφώθηκε ως εξής: «Η 100ηεπέτειος από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση: Τα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κινήματος, αναζωογονώντας τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ειρήνη, το σοσιαλισμό».

Οι αντιπρόσωποι των ΚΚ επισκέφτηκαν την Κόκκινη Πλατεία και το Μαυσωλείο του Λένιν, όπου κατέθεσαν λουλούδια, με την ευκαιρία της επετείου των 147 χρόνων από τη γέννηση του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ