Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ G20
«Καημός» τους η ... γυναικεία επιχειρηματικότητα

Με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε οικονομικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς τομείς ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Βερολίνο το φόρουμ διαλόγου γυναικών των 20 πιο ισχυρών καπιταλιστικών χωρών (G20), την προεδρία του οποίου έχει η Γερμανία. Στόχοι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, στόχοι που εντείνουν την εκμετάλλευση και την ανισοτιμία των γυναικών. Αλλωστε, ακόμη και μια ματιά στους συμμετέχοντες και στη θεματολογία του φόρουμ αποκαλύπτει πως στο Βερολίνο συναντιόνται οι πιο «στυγνοί» εκπρόσωποι των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιο «αδίστακτοι» πρωταγωνιστές του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και ορκισμένοι εχθροί των λαών ...γένους θηλυκού.

Ενδεικτικά, χτες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, συζήτησαν για το πώς η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να προωθηθεί σε μεγάλη κλίμακα σε όλο τον κόσμο. Για χάρη, βέβαια, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων καταργούνται δικαιώματα και κατακτήσεις, προωθούνται αντιλαϊκές πολιτικές, περικόπτονται κρατικές δαπάνες για το «κοινωνικό κράτος», ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - και μάλιστα στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων!

Υποκριτικά διαπιστώνεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας ότι οι γυναίκες απασχολούνται σε πολύ μικρότερη κλίματα απ' ό,τι οι άντρες και θα συζητηθεί ξεχωριστά η μεγαλύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας, τη στιγμή που σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες αποθεώνεται η μερική απασχόληση ως μια «ιδανική επιλογή» για τις γυναίκες, που εξισορροπεί την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες «επιβαρύνονται με το μεγαλύτερο μέρος των δουλειών του σπιτιού, της ανατροφής των παιδιών και άλλων εργασιών φροντίδας», ενώ όλες οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε τροχιά περικοπών των κρατικών δαπανών για τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων, για την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει για τα μονοπώλια - ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα - η ψηφιοποίηση της τεχνολογίας και της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ