Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Μπλόκα και διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση Ράμα

ΤΙΡΑΝΑ.--

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα προειδοποίησε χτες το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μαζί με άλλες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις απαιτούν την άμεση παραίτηση του Αλβανού σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Εντι Ράμα και τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιούνη.

Χτες, εκατοντάδες υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος προχώρησαν για μία ώρα στον αποκλεισμό πέντε κεντρικών οδικών αρτηριών που συνδέουν το βόρειο με το νότιο τμήμα της Αλβανίας. Ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, είπε ότι οι ειρηνικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Ο πρώην αρχηγός του ίδιου κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, εμφανίστηκε και αυτός σε κινητοποίηση σε κεντρική πλατεία των Τιράνων, λέγοντας ότι «η δημοκρατική επανάσταση παρέλυσε για μία ώρα τη ναρκοδημοκρατία των Βαλκανίων στον αγώνα υπέρ ελεύθερων εκλογών». Ο Μπερίσα με αυτόν τον τρόπο αναφέρθηκε στις γνωστές κατηγορίες που έχουν διατυπώσει σε βάρος του πρωθυπουργού Ράμα και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως βρίσκεται πίσω από τα πλοκάμια της παραγωγής και λαθρεμπορίας ναρκωτικών στην Αλβανία και ότι χρησιμοποιεί μέρος των χρημάτων για να εξαγοράσει συνειδήσεις και ψήφους στις βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιούνη.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι η απόφαση της αντιπολίτευσης να κλείσει τους δρόμους «είναι παράνομη» και θα τιμωρηθεί όποιος παραβιάσει τη δημόσια ασφάλεια και τάξη. Η αντιπολίτευση διεμήνυσε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα «εναντίον όποιου αστυνομικού τολμήσει να αγγίξει τους διαδηλωτές...».

Αυτά ενώ αργότερα χτες βράδυ αναμένονταν στα Τίρανα νέα αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, με στόχο να εκτονώσουν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και να πετύχουν μία συμβιβαστική συμφωνία με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ