Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον ΥΠΕΞ της Κούβας συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε το Σάββατο, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Bruno Eduardo Rodriguez Parrilla. Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και την αντιπροσωπεία του Κουβανέζικου Κόμματος, που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα, σήμερα εδώ στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Εγινε ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα, στην περιοχή εδώ στην Ευρώπη, όπως και για την κατάσταση στην Κούβα, στη Λατινική Αμερική και γενικότερα για την κατάσταση στον κόσμο. Αναφερθήκαμε στις επικίνδυνες καταστάσεις για την ειρήνη, που δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ενημέρωσα τον κ. υπουργό για τις εξελίξεις στην ΕΕ, για την πορεία της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη και για την πολιτική του ΚΚΕ, έτσι όπως εξελίσσεται μετά το 20ό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό της Κούβας στον αγώνα που κάνει για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στο εμπάργκο, ενάντια σε όλες τις πολιτικές που δυσκολεύουν τη ζωή του λαού στην Κούβα. Ταυτόχρονα εκφράσαμε την ανάγκη για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των κομμάτων μας, αλλά και τη διεθνή μας αλληλεγγύη, στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, άλλων περιφερειακών συναντήσεων, για την ειρήνη και για την πρόοδο στις χώρες μας, στις περιοχές μας, σε όλο τον κόσμο.

Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΚΚ Κούβας, κυρίως ανάμεσα στον ελληνικό και τον κουβανικό λαό».

Από την πλευρά του ο Bruno Eduardo Rodriguez Parrilla μετέφερε στο Κόμμα και τον ελληνικό λαό τους χαιρετισμούς του Ραούλ Κάστρο Ρουζ. Ενημέρωσε για τις προσπάθειες του ΚΚ Κούβας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην χώρα του και για την κατάσταση στην περιοχή, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες αναφορικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για νέους πολέμους, καθώς και για τον αρνητικό ρόλο που παίζουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και σχηματισμοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας τόνισε τη διάθεση της κυβέρνησής του να συνεχίσει το διάλογο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε ένα πλαίσιο απόλυτου σεβασμού της κάθε χώρας και της μη παρέμβασης της μιας στα εσωτερικά της άλλης. Ακόμη, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη του προς τον κουβανικό λαό στην πάλη του ενάντια στον οικονομικό, εμπορικό, και χρηματιστικό αποκλεισμό και γενικά για την υποστήριξή του στην Κουβανική Επανάσταση. Τέλος δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από πρώτο χέρι τον ελληνικό λαό και την πάλη του, που έχει αποκομίσει παγκόσμιο θαυμασμό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org