Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Συνελήφθη δεύτερος ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ--.

Ενα δεύτερο άτομο ύποπτο για συμμετοχή στην επίθεση με φορτηγό σε εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης συνέλαβε η σουηδική αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν χτες οι εισαγγελικές αρχές. Θυμίζουμε ότι από την επίθεση αυτή, στις 7 Απρίλη, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. Ο 39χρονος Ουζμπέκος Ρ. Ακίλοφ, που ομολόγησε ότι οδηγούσε το φορτηγό, βρίσκεται υπό κράτηση, όμως οι επιθεωρητές ερευνούν ακόμη για πιθανούς συνεργάτες.

Ετσι, την Κυριακή συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, χωρίς να δίνεται το όνομά του και με την Εισαγγελία να δηλώνει: «Δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή». Η αστυνομία δήλωσε ότι προέβη στη σύλληψη από κοινού με τη Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας «μετά από τη διεξαγωγή πολλών προκαταρκτικών ερευνών», ενώ η Εισαγγελία πρέπει να αποφασίσει μέχρι αύριο, Τετάρτη, αν ο ύποπτος θα παραμείνει και επίσημα στη φυλακή.

Στο μεταξύ, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στη Στοκχόλμη - που μοιάζει με αντίστοιχες στη Νίκαια, στο Βερολίνο και το Λονδίνο - αλλά ο κρατούμενος Ουζμπέκος είναι καταγεγραμμένος ως οπαδός τζιχαντιστικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του ΙSIS («Ισλαμικό Κράτος»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ