Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από το τουρνουά σε Βύρωνα - Καισαριανή
Από το τουρνουά σε Βύρωνα - Καισαριανή
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Σαλαμίνα το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ομιλία από τον Μιχάλη Βεργίτση, στέλεχος της ΚΝΕ, και τον Ηλία Πατίδη, εκπαιδευτικό και στέλεχος του ΚΚΕ, με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συναυλία από μαθητές και την Πολυξένη Καράκογλου. Πολλοί μαθητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το Φεστιβάλ και έλεγαν ότι χάρη στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ βρίσκουν βήμα να εκδηλώσουν το μεράκι τους στη μουσική, στο σκίτσο και τον αθλητισμό.

Αντίστοιχα μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, που διοργάνωσαν οι Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Βύρωνα και Καισαριανής της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

Το τουρνουά είχε σύνθημα «Βάλε καλάθι στη ζωή - λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά», με τη συμμετοχή των μαθητών να είναι μεγάλη. Ολο το προηγούμενο διάστημα οι ΟΒ συζήτησαν πλατιά με τους μαθητές του Βύρωνα και της Καισαριανής τη θέση της ΚΝΕ για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Παράλληλα, κάλεσαν τα παιδιά που πήραν μέρος στο τουρνουά να συμμετάσχουν στο ερχόμενο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ συνεχίζουν και πληθαίνουν τις επόμενες μέρες με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με σύνθημα δανεισμένο από ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ