Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Επικυρώθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές

Επικυρώθηκε την Παρασκευή από τα κυβερνητικά κόμματα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, και αφορά ανάμεσα σε άλλα το θέμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 1 της τροπολογίας αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις σχολές ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης κατ' έναν ελάχιστο αριθμό θέσεων, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των αποφοίτων όλων των λυκείων. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι ο αριθμός θέσεων δεν μπορεί να είναι σε ποσοστό μικρότερο του 20% του συνόλου των υποψηφίων.

Οσον αφορά το άρθρο 2 που αφορά και τις επαναληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις η κυβέρνηση τις μεταθέτει για τον Σεπτέμβρη αντί για τον Ιούλη όπως ήταν μέχρι τώρα, και από πάνω τους προσδίδει έναν τιμωρητικό χαρακτήρα, αφού, όπως προβλέπεται, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τα μαθήματα, και όχι μόνο αυτό ή αυτά στα οποία δεν εξετάστηκαν στην τακτική περίοδο.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε ότι για το άρθρο 1 της τροπολογίας «είμαστε θετικοί». Ομως, όσον αφορά το άρθρο 2, «είμαστε κατά, γιατί ενώ έχουμε φτάσει στον Απρίλη, δηλαδή δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων, το υπουργείο έρχεται με νέες ανακοινώσεις για τους όρους διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβρη (...). Η κυβέρνηση θυμίζουμε ότι υλοποιεί νόμους και ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα, λόγω αντιδράσεων, προχώρησε σε ορισμένες διορθώσεις. Αλλά τι διορθώσεις; Προς το χειρότερο. Ετσι ανακοινώνει, ουσιαστικά, πως οι επαναληπτικές εξετάσεις θα γίνουν τον Σεπτέμβρη με αυστηρότερους όρους, τιμωρητικούς σχεδόν, για όποιον υποψήφιο αρρωστήσει στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού οι υποψήφιοι που δικαιολογημένα απουσίαζαν τις μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα και όχι σε εκείνα που απουσίαζαν. Αυτό είναι απαράδεκτο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις(26/8/2017)
Να μην αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής των εξετάσεων(5/4/2017)
Κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που βάζει εμπόδια στις σπουδές τους(23/3/2017)
Από τις 6 Ιούνη οι πανελλαδικές εξετάσεις(22/2/2017)
Πρόγραμμα μετεξεταστέων Β΄ Λυκείου(20/7/2002)
Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των δεσμών(22/6/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org