Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επίθεση με νεκρούς σε γραφεία των μυστικών υπηρεσιών

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε χτες το πρωί (ώρα Ελλάδας, απόγευμα ώρα Ρωσίας στην περιοχή της Απω Ανατολής) από επίθεση νεαρού άνδρα, που άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) στην πόλη του Χαμπαρόφσκ στο ανατολικό άκρο της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, ο δράστης άνοιξε πυρ πριν τη ζώνη ελέγχου, σκοτώνοντας έναν πράκτορα της FSB και έναν πολίτη που περίμενε στον προθάλαμο. Στη συνέχεια, έπεσε νεκρός από πυρά φρουρών, ενώ ταυτοποιήθηκε με βάση ανακοίνωση των Αρχών ότι πρόκειται για τον 26χρονο Α. Β. Κόνεφ, κάτοικο του Χαμπαρόφσκ, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των ερευνών που συνεχίζονται ήταν μέλος κάποιας νεοναζιστικής οργάνωσης.

  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε την Πέμπτη ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Διέταξε επίσης την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι απάντησαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση. Πάντως, αναλυτές ανέφεραν ότι η απόφαση θα δημιουργήσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όπου οι δραστηριότητές τους είναι νόμιμες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ