Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι χάλασαν τα σχέδια της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών της

Τους εκατοντάδες εργαζόμενους που, κόντρα στις παρεμβάσεις της εργοδοσίας, στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων νομού Ρεθύμνου, χαιρετίζει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΣ υπερδιπλασίασε τις ψήφους της, φτάνοντας τις 325 (από 142 το 2014) και κατέλαβε 4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (από 3 που είχε). Την ίδια στιγμή, το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) πήρε 424 ψήφους (από 247), αφού οι εργοδότες έβαλαν για τα καλά το χέρι τους, ωστόσο αποδυναμώθηκε σε ποσοστά και έδρες (πήρε 5 έδρες, από 6 που είχε).

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως η μάχη των εκλογών του σωματείου «πήρε χαρακτήρα ανοιχτής πλέον και γενικευμένης σύγκρουσης με την ίδια την εργοδοσία». Μετά την καταψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της πλειοψηφίας στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού «πρόστρεξαν στη στήριξη των αφεντικών τους». Η συνέχεια έχει ως εξής: «Οι ρητές απαγορεύσεις (ν. 1264/82) στην εργοδοσία να παρεμβαίνει στις συνδικαλιστικές επιλογές των εργαζομένων, έγιναν κουρελόπανο. Η μεγαλοεργοδοσία, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, "πήραν πάνω τους τη δουλειά", άλλοτε φοβερίζοντας και άλλοτε νουθετώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν το συνδυασμό που τους αφήνει ανενόχλητους να μετατρέπουν τα ξενοδοχεία τους σε εργασιακά κάτεργα».

Και πάλι όμως, παρά την αύξηση των ψήφων του εργοδοτικού ψηφοδελτίου, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια αύξηση των ποσοστών και των εδρών του, όπως και μια αντίστοιχη μείωση της ΔΑΣ, όπως θα ήθελαν.

«Η αγέρωχη στάση των 325 συναδέλφων, που κόντρα στους εκβιασμούς, στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, μετέτρεψαν τα πανηγύρια σε οικογενειακά καβγαδάκια», τονίζει η Γραμματεία Ρεθύμνου και συνεχίζει: «Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέσα από τον συνδυασμό της ΔΑΣ, θα αξιοποιήσουν τις θέσεις που κατέκτησαν, για να υπερασπιστούν όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα του τι ψήφισαν. Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν αυταπάτες. Η έστω και ισχνή πλειοψηφία της εργοδοσίας θα στέκει εμπόδιο στο να παίξει το σωματείο το ρόλο του. Ομως αδιέξοδα για την εργατική τάξη δεν υπάρχουν. Η ταξική πάλη ποτέ δεν υπέκυψε σε αρνητικούς συσχετισμούς. Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστοι. Το ρόλο αυτό θα αναλάβει η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό και οι εκλεγμένοι στα όργανα του σωματείου. Πρώτη επιθεώρηση των δυνάμεών μας ο αγωνιστικός ταξικός γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύξηση ψηφισάντων, ξανά πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ(2023-11-04 00:00:00.0)
Θετικά αποτελέσματα σε αρχαιρεσίες(2020-02-13 00:00:00.0)
Ενίσχυση και απόλυτη πλειοψηφία για την ΔΑΣ(2018-03-16 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η ΔΑΣ(2018-03-01 00:00:00.0)
Θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τις ταξικές δυνάμεις(2017-03-23 00:00:00.0)
Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις(2005-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ