Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντικατάσταση και διεργασίες

Ανακατατάξεις γίνονται στο εσωτερικό της ΝΔ στο φόντο και ευρύτερων διεργασιών. Η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, που είχε ζητήσει από τον Αδ. Γεωργιάδη να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του κόμματος μέχρι να ολοκληρωθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, αντικαταστάθηκε - με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη - στη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ από τον βουλευτή Ι. Φωτήλα, που είχε προηγούμενα αποχωρήσει από το Ποτάμι για να ενταχθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προ ημερών, και στο φόντο κοκορομαχιών στη Βουλή μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων για το στήσιμο Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, η Κ. Παπακώστα έγραφε στο διαδίκτυο για τον Αδ. Γεωργιάδη: «...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η Εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού». Καταλήγοντας έγραψε πως «κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».

Η Κ. Παπακώστα φαίνεται να είχε προκαλέσει και προηγούμενα πονοκεφάλους στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», υποστήριζε - κόντρα στη γραμμή Μητσοτάκη - ότι το κόμμα της πρέπει να ψηφίσει τις «ελαφρύνσεις» για να κλείσει η «αξιολόγηση» και ταυτόχρονα, αν κλείσει η «αξιολόγηση», να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να μην καταντήσει γραφική η ΝΔ.

Γενικά, η Κ. Παπακώστα πιθανά να εκφράζει περισσότερους απ' ό,τι απλά τον εαυτό της, είτε στην περίπτωση Γεωργιάδη, είτε στο τι θα πράξει η ΝΔ όταν έρθουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή. Πάντως και η συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και όσα έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν (π.χ. δηλώσεις Μεϊμαράκη), δείχνουν ότι και στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν σοβαρές αντιπαραθέσεις - έκφραση διαφορετικών πόλων συμφερόντων - σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Ενδεικτικά, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος στη Β' Αθηνών στις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή στην ίδια περιφέρεια με την Κατερίνα Παπακώστα, έσπευσε να γράψει σε ιστοσελίδα του, μετά την καρατόμησή της: «Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχα δώσει 1 από τους 4 σταυρούς που δικαιούμαι ως ψηφοφόρος στη Β' Αθηνών στην φίλη και πιστή Νεοδημοκράτισσα Κατερίνα Παπακώστα. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην της εκφράσω την προτίμησή μου και στις επόμενες εκλογές - οψέποτε γίνουν».

Με Κατάινεν για Brexit - προστατευτισμό

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γ. Κατάινεν, συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Οπως λέγεται από πλευράς ΝΔ, στη συνάντηση «εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ στα πεδία αρμοδιότητας του κ. Κατάινεν, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της Βρετανικής Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ