Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις

Αντιμέτωποι με την απληρωσιά και τις απολύσεις, συμβασιούχοι - παρατασιούχοι εργαζόμενοι σε δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με το κλαδικό Σωματείο, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε κυβέρνηση - δημάρχους και παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οργανώνουν την πάλη για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού πραγματοποίησαν χτες στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, καθώς χτες εκδικάστηκε το αίτημα έκδοσης διαταγής για την πληρωμή τους, που κατέθεσαν με ασφαλιστικά μέτρα. Τη στάση εργασίας κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος έχει απλήρωτους τους 45 συμβασιούχους που απασχολεί από 3 έως και 5 μήνες. Ο ειρηνοδίκης έδωσε διαταγή πληρωμής 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, έναντι των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Ο δήμος πρέπει να εκτελέσει την απόφαση τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ η κύρια αγωγή θα συζητηθεί στις αρχές Μάη.

Νωρίτερα, το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή πληρωμής 1.000 ευρώ και για μια συμβασιούχο εργαζόμενη του δήμου Χαλκηδόνας.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα δικαιώθηκαν οι περίπου 700 συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου πληρώθηκαν 1.000 ευρώ έναντι ο καθένας, μέχρι να συζητηθεί η κύρια αγωγή τους στις 28 Απρίλη.

Απολύσεις στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Στην ανεργία αποφάσισε να πετάξει τους συμβασιούχους η διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών, αν και αρχικά ο δήμαρχος είχε υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του 2017.

Στις 19/3 απέλυσε δύο συμβασιούχους ηλεκτρολόγους και σήμερα στέλνει στην ανεργία άλλους 3 συμβασιούχους, καθώς αρνείται να εφαρμόσει το νόμο για παράταση των συμβάσεων. Το ίδιο μέλλον περιμένει και τους υπόλοιπους περίπου 35 συμβασιούχους που απασχολούνται στην υπηρεσία καθαριότητας όταν συμπληρωθεί το 24μηνο απασχόλησής τους.

Την ίδια ώρα που απολύει εργαζόμενους, δρομολογεί διαδικασίες νέων προσλήψεων για 4 οκταμηνίτες ηλεκτρολόγους ΙΔΟΧ - ΔΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Απλήρωτοι και στο δήμο Δίου - Ολύμπου

Απλήρωτοι και υπό την απειλή της απόλυσης παραμένουν για τέταρτο μήνα οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του δήμου Δίου - Ολύμπου, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά, κάτω από συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την ίδια ώρα, βαφτίζοντας έκτακτες και εποχιακές τις μόνιμες, κρίσιμες και βασικές υπηρεσίες καθαριότητας, η δημοτική αρχή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/3) προχωρά στην ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου απαιτεί: Καμία απόλυση συμβασιούχου, να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν - με κρατική χρηματοδότηση - όλες οι απαιτούμενες νέες προσλήψεις. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου.

Με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια διαχείριση απορριμμάτων, που να εξασφαλίζει φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για τους δημότες και πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους, χωρίς εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την άμεση πληρωμή τους αποφάσισε το δικαστήριο(2017-04-06 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη(2017-03-21 00:00:00.0)
Απλήρωτες καθαρίστριες σε σχολεία της Λάρισας(2016-01-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-07-04 00:00:00.0)
Διεκδικούν σταθερή εργασία(2010-12-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο για σταθερή εργασία και τα δεδουλευμένα(2010-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ