Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ (ΣΕΡΒΙΑ)
Ας βάλουμε τέλος στην επιθετικότητα των ΕΕ και ΝΑΤΟ

MotionTeam

Ευχαριστώντας την ΚΝΕ για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία, η Νάντια Πάβλιτσα, μέλος του ΚΣ της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, είπε στον χαιρετισμό της:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που πονούν και υποφέρουν, και θα θέλαμε επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα ότι οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις είναι υπεύθυνες για τις κακουχίες των προσφύγων. Παράλληλα, θέλουμε να καταδικάσουμε τις δυνάμεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των κρατικών στελεχών της Σερβίας καθώς και άλλων οργανώσεων υπέρ των συμφερόντων της αστικής τάξης, που στηρίζουν τον ιμπεριαλισμό - τον βασικό ένοχο που ευθύνεται όχι μόνο για την προσφυγική κρίση, αλλά και για τους πολέμους που διεξήγαγαν στα εδάφη της πατρίδας μας στη Γιουγκοσλαβία, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Ακόμα και σήμερα, πολλοί πρόσφυγες δεν έχουν σπίτι και ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στερούνται βασικών συνθηκών διαβίωσης. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της Σερβίας που δεν λογαριάζει τις συνθήκες υγιεινής ή άλλου είδους συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες. Για παράδειγμα, δεν έχουν εξασφαλίσει καν επαρκείς τουαλέτες! Τα αστικά ΜΜΕ διεξάγουν συνεχώς πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες, καλλιεργώντας την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Καταδικάζουμε το τείχος που έχτισε η Ουγγαρία στα σύνορά της με τη Σερβία. Το χτίσιμο του τείχους αντιπροσωπεύει μια κίνηση απάνθρωπη, μια κίνηση ρατσιστική από πλευράς της ουγγρικής κυβέρνησης. Καταδικάζουμε την Ουγγαρία και την ΕΕ που χρησιμοποιούν επί τούτου τις έννοιες "μετανάστες" και "ζητούντες άσυλο", ώστε να παραβλέψουν το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά τους πρόσφυγες.

Οι τελευταίες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική δημιουργούν προβλήματα και αδιόρθωτες βλάβες, κυρίως βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων, αλλά επίσης δημιουργώντας υλικές ζημιές που πρώτα και κύρια επηρεάζουν την εργατική τάξη. Ανθρωποι αναγκάζονται να αποδράσουν στην Ευρώπη και σε γειτονικές χώρες. Ο ιμπεριαλισμός λίγο νοιάζεται για το θάνατο και τα βάσανα αθώων ανθρώπων - τα συμφέροντά του κυρίως αφορoύν σε νέες κατακτήσεις στις αγορές και στη συσσώρευση κερδών, που επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας την κρίση του συστήματος που δημιούργησε και για την οποία είναι υπεύθυνος.

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός είναι ο βασικός λόγος αιματοχυσίας σε χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες και αφορά σε νέες κατακτήσεις στις αγορές και στη συσσώρευση κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο.

Στην Ευρώπη, ποικίλα ρεύματα εμφανίστηκαν ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση που, μεταξύ άλλων, δημιούργησε την προσφυγική κρίση. Από τη μία, έχουμε κυρίως κρυφές, αλλά μερικές φορές και ανοιχτές ρατσιστικές τάσεις και ξενοφοβία, που η έκφρασή τους εκτείνεται από το χτίσιμο τειχών στα σύνορα και το κλείσιμο των συνόρων μέχρι και σε ξεκάθαρα φαινόμενα επιθετικότητας. Από τη άλλη είναι οι σοσιαλδημοκρατικές και κάλπικες αριστερές οργανώσεις, που δημόσια προωθούν τη φιλοξενία, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζουν τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό να δούμε ότι αυτά αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και ότι το πρόβλημα των προσφύγων δεν θα λυθεί με τη στήριξη τέτοιων δυνάμεων, μονάχα η άνοδος του ιμπεριαλισμού στην εξουσία θα στηριχτεί.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί όσο ο δυτικός ιμπεριαλισμός κυριαρχεί στη Μέση Ανατολή, την κρατά κάτω από τον στρατιωτικό του έλεγχο και επιβάλλει τα πιο οπισθοδρομικά καθεστώτα. Δεν θα υπάρξει λύση στο προσφυγικό πρόβλημα, δεν θα υπάρξει ειρήνη, δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη αν δεν ανατρέψουμε τον καπιταλισμό.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε δυναμικά και ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πολιτική του!

Ας βάλουμε ένα τέλος στην επιθετικότητα των ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Ας βάλουμε τέλος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

Κάτω η ξενοφοβία και ο ρατσισμός!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ