Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δημοσιεύματα για τις νέες καταγγελίες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα Γ. Νούλη διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ, στις 5 Απρίλη, για νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ενωσης Κεντρώων. Οπως έγινε γνωστό, τα εν λόγω δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα για να συσχετιστούν με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ήδη διενεργούμενη έρευνα για τις τηλεφωνικές συνακροάσεις που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος δεχόταν κλήσεις από απόρρητο τηλέφωνο, που, όταν απαντιόνταν, ακουγόταν ταυτόχρονα και η απάντηση από τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων, συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού.

Στο μεταξύ, πολλά ερωτήματα δημιουργούνται πλέον για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ για τα κρούσματα συνακροάσεων που εντοπίστηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του. Κι ενώ εδώ και πάνω από 4 μήνες δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές για τα επανειλημμένα κρούσματα συνακροάσεων που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ από την 1η Δεκέμβρη 2016, παρατηρήθηκε και νέο κρούσμα στις 5 Απρίλη, οπότε το ΚΚΕ κατήγγειλε τις νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ενωσης Κεντρώων.

Το ζήτημα της συνακρόασης και του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει να κάνει με τη διασφάλιση του δικαιώματος του απορρήτου της επικοινωνίας του λαού, των εργαζομένων. Και είναι ένα ζήτημα που, ως τέτοιο, αφορά ασφαλώς άμεσα τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και δεν προσφέρεται για αστεϊσμούς και παιχνίδια, όπως επιχειρούν οι ναζιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής. Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι οι αντιδράσεις των φασιστοειδών πλέον προκαλούν πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι το πόρισμα της ΑΔΑΕ όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, αλλά κάνει σαφές ότι έγιναν με συγκεκριμένο τεχνικό τρόπο (με χρήση της τεχνικής της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων - χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία VOIP, τηλεφωνία μέσω διαδικτύου), ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του καλούντος.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά η έρευνα. Η αδράνεια και οι καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται, πολύ περισσότερο που ήδη τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα της ΑΔΑΕ περιλαμβάνονται στο πόρισμά της που έδωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τα στοιχεία αυτά είναι αποκαλυπτικά και βεβαίως αξιοποιήσιμα από τις αρμόδιες αρχές, αν βέβαια υπάρχει η πολιτική βούληση για να ολοκληρωθεί γρήγορα και πλήρως η διερεύνηση των καταγγελιών.

Αξίζει να σταθούμε στο εξής: σύμφωνα με το πόρισμα, έχουν γίνει κλήσεις όχι μέσω του διαδικτύου, αλλά μέσω τηλεφωνικού δικτύου, από το εξωτερικό, οι οποίες είναι δυνατό, κατόπιν σχετικής έρευνας, να διαπιστωθεί από πού προέρχονται ακριβώς και να ζητηθεί αποκάλυψη.

Μετά από αυτά τα σοβαρά στοιχεία και ύστερα από την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ την περασμένη Παρασκευή, 7 Απρίλη, που αναφέρει ότι «όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΑΔΑΕ διενήργησε ελέγχους, συνέταξε πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου που ζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές (...)», γεννάται το εξής ερώτημα: Γιατί δεν δόθηκε το βούλευμα περί άρσης απορρήτου του αρμόδιου εισαγγελέα προς την ΑΔΑΕ, αφού από τις 9 Δεκέμβρη το ΚΚΕ έχει γραπτά ζητήσει την άρση του απορρήτου; Ποιος θα έπρεπε να το κάνει και δεν το έχει κάνει και γιατί;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ